Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.06.2013.

19:56

Platini: Monako neka samo troši

Prvi čovek UEFA Mišel Platini rekao je da ta organizacija neće stati na put Monaku, iako zbog brojnih transfera taj klub krši pravila o finansijskom fer pleju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Povratnici u Prvu ligu Francuske, čiji većinski vlasnik je ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev, već su tokom prelaznog roka potrošili više od 100 miliona evra na dovođenje Radamela Falkaa, Džejmsa Rodrigesa, Žoaa Mutinja i Rikarda Karvalja.

Zbog svih tih transfera mnogi su očekivali da UEFA reaguje, ali Platini ističe da istrage neće biti sve dok se Monako ne kvalifikuje za neko evropsko takmičenje.

Za sada Monako ne učesvuje ni u jednom takmičenju pod okriljem UEFA, tako da nisu u našoj nadležnosti. Kada se to desi, onda ćemo pričati o tome“, rekao je Platini.

Bivši francuski internacionalac istakao je da nije bio srećan što je Malaga zbog kršenja finansijskog fer-pleja izbačena iz evropskih takmičenja, ali da je jednostavno to moralo da se desi.

Sud za arbitražu u sportu, nezavisno telo, potvrdilo je naše sanksije. Mogu sve da uverim da nije u interesu UEFA da izbaci Malaga“, istakao je Platini, „U aprilu-maju sledeće godine videćemo ko se pridržavao pravila, a ko nije i to će biti odlučujuće po pitanju igranja u Evropi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve