Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.06.2013.

19:47

Stanje u Dagestanu oteralo Anži

Anži iz Mahačkale neće moći da igra evropske utakmice na svom stadionu, jer je UEFA procenila da bezbednosna situacija u Dagestanu to ne dozvoljava.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Komisija Evropske fudbalske unije za bezbednost sastala se 18. juna I odlučila da lokalna situacija u toj ruskoj regiji nije bezbedna za igranje mečeva.

Od fudbalskog kluba Anži je zatraženo da predlože alternativni teren za njihove domaće utakmice za evro-sezonu 2013-14, najkasnije do 30. juna.

UEFA je do takve odluke došla posle detaljnog analiziranja stanja u Dagestanu, kao I uzimajući u obzir upozorenja iz nekoliko Vlada.

Tim Gusa Hidinka je i proteklu sezonu u Ligi Evrope igrao kao domaćin van Mahačkale, pa su Samjuel Eto, Lasana Dijara, Juri Žirkov i ostali mečeve igrali u Moskvi.

Ovog puta, Anži neće moći u glavni grad, kao ni u Krasnodar, jer su ti gradovi 'popunjeni' za EVropu, a Grozni takođe ima zabranu.

Interesantno, upravo zbog takmičenja u evrokupovima, trećeplasirani tim je i izgradio novi stadion, otvoren 17. marta ove godine, ali očigledno njega će videti samo ruska publika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve