Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.06.2013.

18:41

Partizan: U utorak o Stojkoviću

I sledeće godine na golu Partizana stajaće reprezentativac.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Da li će to biti Vladimir Stojković ili će u Humsku stići neko novo ime znaće se u utorak, potvrđeno je za B92 u klubu.

Ime potencijalne zamene za prvog golmana šampiona nije objavljeno, kao ni to da li se radi o reprezentativcu Srbije, ili možda neke druge zemlje.

Nije nagovešteno ni gde bi Stojković mogao da nastavio karijeru, ako napušta Humsku, ali se pominju pre svega Turska, zatim Rusija, a u nekim medijima i Španija. Golman Partizana je zimus bio blizu transfera u turski Mersin.

Stojković je u Partizanu već tri godine, tokom kojih je osvojio tri titule i jedan kup, postavši jedini fudbaler koji je u ovom veku osvajao šampionat Srbije sa oba prvaka.

Nekadašnji golman Zvezde i Zemuna proveo je u inostranstvu četiri sezone, noseći sa više ili manje uspeha dres Nanta, Sportinga, Hetafea, Vitesea i Vigana, pre nego što se vratio u Beograd. Posle četiri godine u kojima je sastavio samo 36 nastupa, mesto startera u klubu iz Humske vratilo mu je formu na stari nivo.

Stojković je za nacionalni tim tim debitovao 2006, a uprkos neredovnom igranju za klub nastupao je za Srbiju u svakoj godini posle toga, u nekim sezonama odigravši više mečea u nacionalnom timu nego u trenutnom klubu.

Iako je povratkom u Partizan zaigrao redovnije i bolje, za Srbiju je najmanje igrao u prethodne dve sezone, zbog odluke selektora, povreda, ali i odnosa navijača bivšeg kluba prema njemu, koji je kulminirao čuvenim incidentom u Đenovi.

Dolazak Siniše Mihajlovića na klupu Srbije vratio je Stojkovića na gol, pa on sad brani kad god nije povređen. Dobre odbrane preporučile su ga ponovo stranim klubovima, a s obzirom da tokom leta puni 30 godina, jasno je da tek ulazi u najbolje golmanske godine i da je pred njim ostao dobar deo karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve