Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.06.2013.

18:37

Džo Kinir se vraća u Njukasl

Džo Kinir potpisao je trogodišnji ugovor sa Njukaslom na funkciji sportskog direktora (‘direktor fudbala’).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kinir je bio menadžer ‘Svraka’ u sezoni 2008/2009, ali je zbog srčanih problema morao da napusti klub.

Mnogi se sećaju tog perioda u Njukaslu, a posebno detalja sa njegove prve konferencije za medije. Sada 66-godišnji menadžer je za 66 minuta opsovao 52 puta, pre nego što je objavio da se neće imati kontakt sa nacionalnim medijima dok vodi taj klub.

Samo jednu sezonu se zadržao u Njukaslu, pošto mu je klub izašao u susret i delom iz zdravstvenih razloga prekinuo sadanju sa njim u maju 2009. godine.

Sada je 66-godišnji Kinir izjavio da mu je bolje, da je izgubio na kilaži, da redovno ide u teretanu i da redovno ide u duge šetnje. Takođe, Kinir je rekao da će njegova reč biti poslednja kada je reč o transferima, ali i da jedva čeka da upozna menadžera Alana Pardjua.

Najveći deo fudbalske karijere Kinir je proveo u Totenhemu, a kao menadžer se proslavio vodeći Vimbldon u periodu od 1992. do 1999. godine. Godine 1994. kolege su ga proglasile za najboljeg menadžera u engleskom fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve