Nova vest
Fudbal

Petak, 07.06.2013.

22:17

Škotska slavila u Zagrebu!

Reprezentacija Škotske napravila je veliko iznenađenje, pobedila je Hrvatsku 1:0 (1:0), u grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Neočekivano pobedu Ostrvljanima u Zagrebu doneo je Robert Snodgras golom u 26. minutu meča.

Ovim porazom, tri meča pre kraja kvalifikacija, Hrvati su ugrozili šansu da se direktnor plasirali na Svetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine. "Vatreni" su ostali na 16 bodova, sa tri manje od Belgije koja je sa 2:1 savladala Srbiju u Briselu.

U prvih šest utakmica Škoti su osvojili samo dva boda, a s obzirom na veliki broj povređenih igrača, u Zagreb su doputovali kao potpuni autsajderi.

Međutim, anonimni momci sa severa Velike Britanije šokirali su Maksimir, koji je očekivao ubedljivu pobedu izabranika Igora Štimca. Hladan tuš za "kockaste" stigao je već u 26. minutu, kada je Robert Snodgras kaznio anemičnu igru favorita.

Ključnu ulogu kod gola odigrao je Šon Maloni koji je sjajno prošao kroz sredinu terena pored dva igrača, zaustavljen je tek ispred kaznenog prostora, ali je reakcija Darija Srne loptu poslala pravo u peterac gde je Snodgras bio brži od golmana Pletikose i zatresao mrežu.

Tek nakon primljenog gola Hrvatska se probudila, a sjajnu šansu u 36. minutu propustio je Samir, koji je sa ivice kaznenog prostora gašao prazan gol, ali ga nije pogodio.

Tri minute kasnije Rakitić je šutirao glavom pored stative, a u finišu poluvremena Olić je prebacio gol gostiju. Tako su Hrvati prvo poluvreme završili bez šuta u okvir gola potcenjenog rivala.

U nastvaku meča usledila je dominacija Štimčevih izabranika, ulazak Kranjčara, Eduarda i Marija Mandžukića su pokrenuli tim, ali je Alan MekGregor ostao nesavladan.

Tako je Gordon Strahan ostvaro prvu pobedu sa Škotskom koja je pobegla sa dva tabele.

S obzirom da je Belgija pobedila Srbiju, pa ima tri boda više, Hrvatska će verovatno morati da se zadovolji plasmanom u baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo. To svakako nije mali uspeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve