Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.06.2013.

17:23

'Orlovi' sleteli u Brisel

Ekspedicija reprezentacije Srbije posle nešto više od dva sata leta, doputovala je u Brisel gde će u petak, 7. juna odigrati utakmicu protiv selekcije Belgije

Izvor:

Autor:

Default images

Meč između Srba i Belgijanaca igra se u okviru Grupe A kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazil.

Naši fudbaleri se trenutno nalaze na trećem mestu grupe sa sedam osvojenih bodova, dok Belgijanci i Hrvati imaju po 16. Do kraja kvalifikacija ostalo je još tri kola, posle meča u Briselu.

Mladi vezista reprezentacije i Crvene zvezde Luka Milivojević kaže da njegovi saigrači i on imaju motiva na pretek, kao i da se nada da će ga selektor Mihajlović uvrstiti u startnih 11.

"Belgijanci će imati podršku punog stadiona jer im ova utakmica mnogo znači, a mi smo tu da im pokvarimo planove i utišamo publiku. Poznajemo selekciju Belgije, imaju jak sastav, pun izvanrednih pojedinaca, prejaki su u svakoj liniji tima. Težak posao nas očekuje u Briselu, a iskreno verujem da će mi selektor pružiti šansu i uvrstiti u prvu postavu. Kao reprezentacija imamo svoje motive i mnogo dobijamo ako osvojimo bodove u Briselu", rekao je Milivojević.

S druge strane, defanzivac Liona Milan Biševac smatra da je težak period iza reprezentacije, i napominje da je ključ uspeha u odbrani.

"Težak period je iza nas pre svega zbog poraza od Hrvatske. Idemo u Brisel da popravimo utisak. Svesni smo da je odbrana ključ uspeha, a veliki hendikep predstavlja suspenzija standardnog defanzivca Matije Nastasića. Nadam se da ćemo imati sreće u Belgiji i ako postignemo gol pre njih možda napravimo i iznenađenje. Belgija je jaka reprezentacija, njihova javnost očekuje dosta od njih, pored toga verujem u dobar rezultat i veliku borbu na terenu" rekao je Biševac.

Meč između Belgija i Srbije igra se na stadionu "Kralj Boduen" od 20:45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve