Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.05.2013.

17:41

Partizan: Petrić, Nađ ili Tomić

Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan suzio je na sednici u četvrtak na tri imena broj kandidata za mesto sportskog direktora, saopštio je klub.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Kandidati da naslede Ljubišu Tumbakovića su Gordan Petrić i Albert Nađ, a potencijalni kandidat je i bivši sportski direktor Ivan Tomić. .

Glavni favoriti su Petrić i Nađ, dok je Tomić eventualna opcija. On je već obavljao funkciju sportskog direktora, ali je 2009. godine napustio klub zbog neslaganja sa upravom, kao i Petrić. Nađ je već nekoliko godina član uprave kluba.

Čelnici Partizana su na sednici potvrdili i da će tim početkom jula učestvovati na turniru u Varšavi, kao i da će letnje pripreme obaviti na Zlatiboru i u Sloveniji.

Na dnevnom redu bio je i predstojeći "večiti" derbi (18. maja) i organizacija istog, koji će skoro sigurno odlučiti ko će biti šampion Srbije za sezonu 2012/2013.

Kandidati: Bivši igrači i članovi uprave kojom su bili nezadovoljni

Gordan Petrić je četiri godine nosio dres Partizana (1989-1993), da bi se 2007. godine vratio u klub i obavljao funkciju generalnog sekretara, sve do 2009. godine kada je napustio Humsku nezadovoljan vođenjem kluba.

Trenutno je trener Bežanije koja u sredini tabele Prve lige Srbije, a koja je poražena samo dva puta na devet mečeva u prolećnom delu sezone.

Albert Nađ je u dva navrata igrao za "crno-bele" (1992-1996. i 2002-2007), da bi se po penzionisanju 2009. postao član uprave kluba. Prethodnih godina bio je koordinator sportskih sekcija Partizana.

Ivan Tomić je takođe dva puta bio član srpskog šampiona (1993-1998. i 2004-2007), da bi po penzionisanju bio imenovan na poziciju sportskog direktora. Bio je najzaslužniji za dovođenje tri možda i najbolja stranca u istoriji kluba iz Humske (Žuka, Almami Moreira i Lamin Dijara), ali je i on napustio tim zajedno sa Petrićem 2009. nakon sukoba sa upravom na čelu sa Draganom Đurićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve