Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.04.2013.

23:59

Može li Real do čuda i Vemblija?

Fudbaleri Real Madrida dočekuju u utorak Borusiju iz Dortmunda (20.45h) u revanšu polufinala Lige šampiona.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Nemački predstavnik u Madrid dolazi sa velika tri gola razlike nakon pobede u prvom meču u Dortmundu od 4:1.

Trener Real Madrida Žoze Murinjo pozvao je igrače budu mnogo agresivnijii, u pokušaju da nadoknade poraz od 4:1 iz prvog meča.

On je naglasio da tim mora da igra po receptu utakmice protiv Atletika Madrida, koju su u subotu dobili sa 2:1

"Bili smo naivni u prvom meču. Igrali smo protiv fudbalera koji nam je dao četiri gola, a ni jednom nije bio fauliran, dok je Kristijano Ronaldo čak pet pet puta bio fauliran, a utakmica pošteno nije ni počela", rekao je Murinjo.

On je oceniio da je Real igrao u prvoj utakmici protiv Borusije kao da je u pitanju bila prijateljska utakmica.

"Mentalno i fizički moramo da budemo jači. Na Kalderonu u subotu video sam igrače koji su bili spremni da brane gol do poslednjeg, tim koji je bio kompaktan, maksimalno borben i ujedinjen u zajedničkom cilju", rekao je Murinjo na konferenciji za novinare.

Murinjo je ipak, naglasio da rezultat revanš meča sa Borusijiom - kakav god on bio, neće uticati na njegovu budućnost u klubu.

"Moja budućnost neće zavisiti od toga. Ukoliko budemo uspeli protiv Dortmunda, to će biti zahvaljujući igračima, a ako pretrpimo neuspeh - odgovornost će biti moja", poručio je Murinjo.

On je potvrdio da je Ronaldo spreman za meč sa Borusijom, odnosno da je trenirao, uoprkos tome što i dalje oseća posledice povrede butnog mišića, koju je zadobio u prvom meču.

Ekipa Borusije je prošlog vikenda u Bundesligi u gostima savladala Fortunu iz Dizeldorfa sa 2:1.

"Iako mnogi smatraju da smo jednom nogom već u finalu, mislim da nije tako. U najboljem slučaju radi se o malom prstu. Vara se svako ko misli da može da u Madridu ne može da izgubi sa 3:0", upozorio je defanzivac Borusije Mats Humels.

Očekuje se da u startnoj postavi ekipe iz Dortmunda ponovo bude i srpski štoper Neven Subotić.

Ove sezone Borusija je već ostala neporažena u meču u grupnoj fazi, a rezultat je bio 2:2. Real je tada imao dosta sreće, pošto je Mesut Ozil tek u 89. minutu doneo bod domaćinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve