Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.04.2013.

19:12

Van Persi ušao u istoriju Junajteda

Možda nije ponovio učinak iz prošle sezone, možda nije zvanično najbolji igrač Premijer lige, ali će biti zapisan u klupskoj arhivi.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Robin van Persi postigao je, do sada, ove sezone 25 pogodaka u prvenstvu i tako postao najefikasniji debitant u 135 godina dugoj istoriji kluba.

Pre njega rekord je držao Brajan Mekler, jedno od prvih pojačanja ser Aleksa Fergusona, koji je sezone 1987-88 u tadašnjoj Diviziji 1 postigao 24 gola. To je bio i prvi put da je neko u dresu ’crveni đavola’ postiogao preko 20 pogodaka tokom takmičarske godine još od legendarnog Džordža Besta.

Najbliži obaranju tog rekorda u novijoj klupskoj istoriji bio je nekadašnji van Persijev saigrač iz reprezentacije Holandije, Rud van Nistelroj, koji je u sezoni 2001-02 mrežu protivnika u premijer ligi zatresao 23 puta.

Još jedna legenda kluba Denis Lo, takođe je u svojoj premijernoj sezoni na ’Old Trafordu’ postigao 23 gola.

Robin van Persi stigao je prošlog leta u Junajted iz Arsenala za sumu od 24 miliona funti i na 45 utakmica postigao 29 pogodaka, 25 u prvenstvu, tri u Ligi šampiona i jedan u FA kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve