Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.04.2013.

17:45

Rašović: Možemo do titule

“Verujem u sebe i verujem da ćemo osvojiti titulu”, prve su reči Vuka Rašovića na mestu trenera Partizana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rašović je na tu funkciju postavljen ranije u ponedeljak, umesto smenjenog Vladimira Vermezovića.

“Crno-beli” su u šest kola prosuli sve što su sticali do tada, izgubivši 9 bodova, pa bi u slučaju poraza u predstojećem večitom derbiju mogli da se nađu na drugom mestu, što je u martu izgledalo potpuno nezamislivo.

"Šansa ne bira vreme, ali voli spremne, a ja mislim da sam spreman. Mislim da imamo dovoljno kvaliteta i da možemo da u poslednjih pet kola odbranimo titulu i treba to da radimo porodično. Dugo sam ovde i znam kakva je situacija, ne bih prihvatio posao da ne verujem" rekao je Rašović novinarima na stadionu Partizana.

On je rekao da je pre oko sat vremena saznao da je dobio ponudu i da mu je bila potrebna jedna sekunda da je prihvati.

"Imamo odličan tim, odlične igrače, a imamo i plus dva u odnosu na rivala, tako da smo u pozitivnoj situaciji, iako mnogi na ovo gledaju negativno. Najvažnija nam je prva sledeća utakmica, a to je Radnički iz Niša i očekujem da ćemo tu da pobedimo i da krenemo napred. Verujem da će igrači moje zahteve sprovesti u delo. Ponavljam, koliko god nekima ovo izgledalo negativno, za mene je pozitivno", rekao je Rašović.

Novi trener crno-belih dodao je da se "večiti" derbi igra na stadionu Partizana i da njegov tim "drži sve u svojim rukama".

Rašović je kao svoju prednost istakao to što poznaje skoro sve igrače, neke iz Teleoptika, a neke i dok je bio pomoćni trener u Partizanu i dodao da će prvo popričati sa fudbalerima i videti kako razmišljaju.

On je rekao i da očekuje da će u razgovoru sa igračima rešiti probleme nervoze koji su često bili vidljivi u crno-belom timu.

"Poznajem igrače, razgovaraćemo, probleme ćemo rešiti u hodu... Ne zanima me prošlost i prošli put kada sam bio u stručnom štabu kada je napravljen rez koji je doneo uspeh. Okrenut sam budućnosti i preneću igračima da i oni tako razmišljaju", rekao je Rašović.

Đurić je rekao da ugovor sa Vermezovićem još nije raskinut i da će to tokom dana biti učinjeno, kao ni da sa Rašovićem nije potpisan i da nije dogovoreno na koliko će biti potpisan.

Prvi čovek crno-belih kazao je da mu je žao što se klub rastao sa Vermezovićem, ali da su u fudbalu najvažniji rezultati.

"Dogovorili smo se danas da Vermezoviću prestane radno bitisanje u klubu... Nekada dobar rad ne donese rezultat, a u fudbalu je nažalost rezultat najvažniji... Sve ćemo se dogovoriti sa Vladom, on je jedan normalan i korektan čovek, a sa Vukom ćemo tek sesti da se dogovorimo na koliko će biti potpisan ugovor", rekao je Đurić.

Rašović će debitovati u četvrtak, kada će Partizan od 18.30 dočekati Radnički iz Niša u 26. kolu Super lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve