Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.04.2013.

13:31

'Orlovi': Firenca slavi Ljajića

Srpski fudbaleri nisu bili preterano raspoloženi prethodnog vikenda i postigli su svega četiri gola za svoje klubove u završnici prvenstava širom Evrope.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Najbolji je bio Nikola Đurđić, koji je postigao dva gola u porazu svog Grojter Firta od Hanovera, kao i Adem Ljajić, koji se istakao vrednim golom i asistencijom u pobedi Fiorentine nad Sampdorijom 3:0. Gol je postigao i Milan Stepanov za turski Mersin na utakmici sa Antalijasporom 1:1.

Premijer liga Engleske - Naši reprezentativci se nisu naigrali na Ostrvu proteklog vikenda, Branislav Ivanović je sa klupe gledao pobedu Čelsija nad Svonsijem 2:0, kao i Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov, čiji je Mančester Siti pobedio ekipu Vest Hema sa 2:1. Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić nije igrao u derbiju sa Arsenalom, završenim rezultatom 1:1, jer se i dalje nije oporavio od povrede koju je zaradio u pretprošlom kolu.

Čempionšip - Nikola Žigić odigrao je svih 90 minuta za Birmingem u porazu od Ipsviča 3:1.

Nemačka - Grojter Firt seli se u Cvajtu, a teško da će i Nikola Đurđić s njima. Srpski napadač postigao je dva gola za svoj tim u porazu od Hanovera 3:2, a činjenica da je najbolji strelac tima u Bundesligi sa pet golova, iako je u klub stigao zimus, samo govori koliko ostatak ekipe nije na njegovom nivou, o čemu pišu i nemački mediji.





Borusija je pobedila ekipu Fortune sa 2:1, a Jirgen Klop odmarao je Nevena Subotića, koji nije ulazio u igru. Slobodan Rajković i Gojko Kačar takođe nisu ulazili u igru, a njihov HSV izgubio je od Šalkea 4:1. Slobodan Medojević ušao je u igru u 81. minutu utakmice u kojoj je Volfsburg pobedio Borusiju iz Menhengladbaha 3:1, dok je Aleksandar Ignjovski igrao do 86. minuta u porazu Verdera od Bajera 1:0.

Italija - Adem Ljajić je postigao gol i imao asistenciju u pobedi nad Sampdorijum sa 3:0, čime se na neki način revanširao svom bivšem treneru Deliju Rosiju, koji trenutno vodi tim iz Đenove. Rosi je, podsetimo, fizički nasrnuo na našeg fudbalera na jednoj utakmici prošle sezone. Zahvaljujući tom trijumfu, Fiorentina je nastavila borbu sa Milanom za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Takođe, u pobedi Fiorentine učestvovao je i Nenad Tomović, koji je odigrao svih 90 minuta.



Zdravko Kuzmanović igrao je do 87. minuta u porazu Intera od Palerma 1:0, koji je ostao bez kapitena Havijera Zanetija, a sve je bliže da ostane i bez plasmana u Evropu. Đenoa je na gostovanju pobedila ekipu Kjeva sa 1:0, a Boško Janković nije ulazio u igru.

Udineze je pobedio Kaljari sa 1:0, a odbranom tima iz Udina komandovali su golman Željko Brkić i Dušan Basta, dok je Vlada Avramov 26. put ove sezone sa klupe posmatrao svoj Kaljari u Seriji A. Ivan Radovanović je od 78. minuta igrao u remiju Atalante sa Bolonjom 1:1, dok je Uroš Ćosić odigrao ceo meč za poslednjeplasiranu Peskaru, koja nije uspela da pruži veći otpor ekipi Napolija i izgubila je sa 3:0.

Španija - Miroslav Đukić vodio je ekipu Valjadolida do remija sa Seviljom 1:1, a Antonio Rukavina odigrao je ceo meč za tim našeg stručnjaka. Stefana Babovića nije bilo u ekipi Saragose, koja je osvojila važna tri boda u borbi za opstanak, pošto je pobedila Majorku sa 3:2. Andrija Kaluđerović na klupi je presedeo poraz Rasinga od drugog tima Barselone 2:1, u okviru Segunde.

Francuska - Milan Biševac nije ulazio u igru u remiju Liona sa Sent Etjenom, duelu dve ekipe koje se bore za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Nemanja Pejčinović odigrao je svih 90 minuta u pobedi Nice nad ekipom Troa 3:1, dok je Pavle Ninkov odigrao 69 minuta na utakmici između Tuluza i Bastilje, završenom bez golova. Pari Sen Žermen pobedio je Evijan sa 1:0, a naš Nikola Ninković igrao je do 54. minuta za poraženi tim, a meč je obeležilo nekoliko crvenih kartona i tuča igrača. Filip Đorđević je igrao do 87. minuta za Nant, koji je pobedio ekipu Niorta sa 1:0 i time skioro pa obezbedio povratak u Ligu 1.

Holandija - Dušan Tadić odigrao je ceo meč za Tvente, koji je sa 5:2 demolirao NEC, kao i Nemanja Gudelj za NAC Bredu u porazu od Ajaksa 2:0. Rezultatom 5:2 završen je i meč PSV i Groningema, a Filip Kostić je poraz svog tima gledao sa klupe.

Belgija - Briž je pobedio Anderleht sa 2:1, golman Vladan Kujović je odigrao ceo meč za pobedničku ekipu, a drugi golman tima Bojan Jorgačević meč je presedeo na klupi, dok je Milan Jovanović igrao od 80. minuta za Anderleht. Stefan Mitrović i Nebojša Pavlović odigrali su ceo meč za Kortrejk, koji je izgubio od Genta sa 1:0, a Jugoslav Lazić i Miloš Marić presedeli su remi Lokerena sa Genkom 0:0.

Rusija - Danko Lazović nije uspeo da pomogne ekipi Rostova da izbegne poraz od Lokomotive iz Moskve 3:1, igrao je do 70. minuta. Zoran Tošić je igrao od 67. minuta za CSKA u porazu od Rubina 2:0. Marko Lomić je odigrao ceo meč za moskovski Dinamo u remiju sa Anžijem 3:3. Nikola Mijailović zamenjen u 43. minutu poraza Amkara od Tereka 2:1. Zenit je remizirao sa Kuban Krasnodarom 2:2 i nije iskoristio kiks CSKA da mu se još više približi u borbi za titulu, dok je remi ekipi iz Krasnodara pomutio planove za plasman u Ligu Evrope. Milan Rodić je od 21. minuta igrao za Zenit, dok Aleksandar Luković nije ulazio u igru.

Turska - Milan Stepanov postigao je gol za poslednjeplasiranu ekipu Mersina u remiju sa Antalijasporom 1:1, a ceo meč je odigrao i Milan Mitrović. Duško Tošić je odigrao svih 90 minuta u porazu Genčlebirligija od Trazbonspora 2:0, dok je Dejan Lekić igrao do 83. minuta. Goran Čaušić je zamenjen u 57. minutu utakmice Eskišehira sa Kasimpašom 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve