Vermezović smenjen, stigao Rašović

Fudbalski klub Partizan smenio je Vladimira Vermezovića sa mesta trenera i za novog šefa stručnog štaba imenovao Vuka Rašovića.

Izvor: B92
Podeli

’Crno-beli’ su za mesec dana izgubili devet od 11 bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, zbog čega se poslednjih dana spekulisalo o smeni Vermezovića.

Ne isključuje se mogućnost da Rašović ostane trener i sledeće sezone ako odbrani titulu, kao ni da odmah potpiše ugovor do kraja sledeće sezone. Njegova promocija zakazana je za 17 časova.

Iako je većina članova Upravnog odbora već odavno protiv Vermezovića, problem je poslednjih nedelja bilo to što bi u slučaju da mu se uruči otkaz morao da mu se isplati i preostali novac do isteka ugovora. U redovima 'crno-belih' su u ponedeljak pregovarali sa Vermezovićem da sporazumno raskinu ugovor, a da mu se isplati ono što bi zaradio do kraja sezone.

Poslednjih nedelja na Vermezovića je vršen pritisak da ugovor bude sporazumno raskinut, što je on odbio, a indirektno je sve potvrdio na jednoj od poslednjih konferencija za medije, na kojoj je rekao da sam odlučuje o svojoj sudbini.

Problem sa Vermezovićem je i njegov odnos sa igračima, koji su izgubili nadu da će odbraniti titulu. Tenzije unutar tima su velike, a u prilog tome govori i sukob između Marka Šćepovića i Aleksandra Mitrovića, kao i da je odnos igrača i trenera daleko od idealnog.

’Crno-beli’ su, inače, hteli da na leto dovedu trenera na duže staze, a Rašović je bio jedan od kandidata na toj listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu