Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.04.2013.

20:21

Neuništivi momak iz Surinama

Kada je Klarens Sedorf napustio Evropu, tačnije Milan, mnogi su smatrali da je to veliki gubitak za evropski fudbal, a Holanđanin to potvrđuje iz meča u meč.

Izvor:

Autor:

Default images

Ovoga puta imao je svoj mali šou u pobedi svog Botafoga nad ekipom Resendea od 5:0 u okviru plej-ofa brazilske Pauliste.

On je u prvom poluvremenu u maniru 'doktora' fudbala rabonom (šut/pas kada se lopta udara kontra nogom od stajne, tačnije ukrštanjem iza nje) uposlio saigrača, da bi se sedam minuta pre kraja meča upisao i u strelce.



Golu je dosta kumovao i čuvar mreže Resendea lošom intervencijom.

Da nije izgubio strast i da 'oseća' fudbal, da mu je jednostavno u krvi pokazuje tokom cele sezone. Kao, na primer, nedavno kada je predriblao protivničkog igrača bez kontakta s loptom.



Nema sumnje da je 37-godišnji Holanđanin iskonska legenda svetskog fudbala. Ovaj rođeni Surinamac je rekorder, što se aktivnih igrača tiče, s četiri pehara Lige šampiona, a apsolutni je rekorder jer je jedini sa tri tima pokoravao Evropu - Ajaksom, Milanom i Realom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve