Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.04.2013.

20:23

Vermez: Ne brinem, derbi odlučuje

Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je posle remija u Novom Pazaru da će derbi sa Crvenom zvezdom odlučiti šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su igrali 0:0 sa Novim Pazarom i posle mesec dana sa 11 spali na samo dva boda prednosti ispred najvećeg rivala.

"Nisu ni oni u Bog zna kakvom naletu, ali rezultatski dobro stoje. Do derbija imamo još dve utakmice, Radnički iz Niša gde moramo da pobedimo i meč u Kragujevcu koja će biti slična ovoj. Verovatno će derbi posle dužeg vremena odlučivati o prvaku", rekao je Vermezović.

Na pitanje novinara da li se plaši o svom statusu u Partizanu, Vermezović je odgovorio: "Ne, o mom statusu odlučujemo samo ja".

Partizan je remijem sa Novim Pazarom ostao na samo dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, iako je posle 19. kola imao čak 11 bodova više.

"Utakmica sa Novim Pazarom je bila borbena, posebno u drugom poluvremenu. U prvom delu smo bili malo rezervisani, stvorili smo dosta šansi, mada su i oni imali dve-tri prilike. Nažalost, izgubili smo dva boda, ali ima još pet kola do kraja, igramo i derbi kod kuće i moramo biti mnogo angažovaniji", dodao je Vermezović.

Utakmicu u Novom Pazaru obeležilo je i nekoliko incidentata navijača domaćeg kluba, a trener crno-belih je kazao da nije obraćao pažnju na ambijent jer mu je bilo bitno "samo da izvuče živu glavu".

"Nije mi bilo svejedno, ne zbog galame i svih tih povika, ali bio sam polivan vodom, pljuvan, gađan. Kapiram da je sve to deo predstave, ali mislim da je sve to malo preterano. U velikoj meri nismo bili zaštićeni na svom radnom mestu. Ali, ne kažem da je to razlog zašto nismo pobedili. Nisam obraćao pažnju na ambijent, gledao sam da izvučem živu glavu", rekao je Vermezović.

Trener Novog Pazara Nebojša Vučićević kazao je da bod protiv Partizana njegovoj ekipi daje pravo na nadu da će izboriti opstanak.

"Osvojili smo bod uz dosta muke. To nam daje pravo na nadu da ćemo izboriti opstanak. Interesuju nas samo bodovi, protivnik nam je nebitan. Osvojiti bod protiv Partizana je veliki uspeh, imali smo dve-tri šanse, ali i sreće kada je trebalo. Kada se sve sabere i oduzme mislim da je ovo realan rezultat", kazao je Vučićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve