Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.04.2013.

18:59

Špalir, gol RVP, remi na Emirejtsu

Fudbaleri Arsenala i Mančester Junajteda odigrali su nerešeno 1:1(1:1) u poslednjem meču nedeljnog programa 35. kola Premijer lige.

Izvor:

Autor:

Default images

Veliki derbi na "Emirejtsu" obeležio je špalir igrača Arsenala, koji su aplauzima pozdravili izlazak novih šampiona na teren, ali i gol Robina Van Persija protiv svog bivšeg kluba.

Prvi gol viđen je posle samo 120 sekundi igre, strelac je bio Tio Volkot. Konačan rezultat postavio je Van Persi s bele tačke u 44. minutu, posle očiglednog faula Sanje upravo nad njim.

Ovaj rezultat mnogi više šteti domaćima koji su ostali na četvrtom mestu, sa dva boda više o petoplasiranog Totenhema, dok su gosti još prošlog ponedelja obezbedili 20. šampionsu titulu.

Meč je počeo održanim obećanjem Arsena Vengera. Njegovi igrači su prvi izašli na teren i formirali špalir kod tunela(stali u dve vrste naspram jedni drugih) i aplauzom pozdravili izlazak novih šampiona na teren.

Krenule su 'Tobdžije' ofanzivno od samog starta i postigli gol u drugom minutu. Van Persi je izgubio loptu na sredini, pokupio je Rosicki i divno je poslao do zahuhtalog Volkota, koji je neopaženo prošao iza leđa Patrisa Evre. Lagano je primirio loptu i jakim udarcem po zemlji je poslao iza leđa De Hee.

Nastavio je Arsenal u istom ritmu, ali se Junajted brzo stabilizovao i pripretio preko Van Persija. Do kraja prvog dela igre obe ekipe su uglavnom igrale na momente, uz dosta čvrstu igru i oštre startove.

Taman kada se činilo da neće biti pogodaka do kraja prvog dela igre Bakari Sanja pravi kardinalnu grešku. Napad pre toga, Nani je pronašao Holanđanina u srcu šesnesterca, ovaj je šutirao iz prve, ali je Ščešnji rukometnom intervencijom(vidi sliku) sačuvao svoju mrežu.

Ali, u sledećem ataku 'Đavola', Sanja pravi dva kriminalna poteza i omoguća šansu gostima da izjednače s kreča.

Sanja je traljavo vratio jednu loptu ka svom kaznenom, prvi je do nje stigao Van Persi i zaleteo se ka golu, Francuz se dao u potercu za njim i napravio čist penal na ivici peterca.

Persi se nije držao pravila da penal ne treba da puca onaj nad kojim je napravljen, ali nije pogrešio.

Poslao je loptu snažno u levi ugao gola Poljaka, koji je pogodio stranu ali nije imao šanse. Holanđaninu je ovo četvrti gol u nizu u isto toliko mečeva Arsenala i Mančestera, po dva u dresovima obe ekipe.

U prvom meču dana, QPR i Reding su remijem ispali iz lige, dok je Frenk Lampard stigao do novog rekorda u pobedi Čelsija nad Svonsijem.

Nedelja:
Arsenal - Mančester Junajted 1:1
Volkot 2 - Van Persi 44. penal
Čelsi - Svonsi 2:0
Oskar 43, Lampard 45+2 penal
Reding - KPR 0:0
Ponedeljak:
Aston Vila - Sanderlend
Subota:
Everton - Fulam 1:0
Mančester Siti - Vest Hem 2:1
Njukasl - Liverpul0:6
Sautempton - Vest Bromvič Albion 0:3
Stouk - Norič 1:0
Vigan - Totenhem 2:2

Tabela: Mančester Junajted 85 bodova, Mančester Siti 71, Čelsi 65, Arsenal 64, Totenhem 62, Everton 59, Liverpul 54, itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve