Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.04.2013.

16:50

Sjajni Ljajić se osvetio Rosiju

Adem Ljajić bio je strelac i asistent u ubedljivoj pobedi Fiorentine, koja je sada ispred Milana na poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ljajić je Violu predvodio do 3:0 protiv Sampdorije, koju vodi Delio Rosi, koji ga je tukao prošle sezone dok je bio trener Fiorentine. Srpski fudbaler mu se na idealan način osvetio.

Ubedljivu pobedu ostvarila je i Roma, sa 4:0 protiv Sijene probila se na mesto koje vodi u Ligu Evrope. Sve dalje od nje je Inter, koji je poražen u Palermu 1:0 i ostao bez Havijera Zanetija.

Đenoa je ostvarila veliku pobedu u Veroni nad Kjevom sa 1:0 i zadržala šanse za opstanak u Seriji A, dok je lider Juventus golovima Artura Vidala i Klaudija Markizija u poslednjih pet minuta dobio gradski derbi protiv Torina. Pogodaka nije bilo u Parmi gde je gostovao Lacio, koji je kao i Inter ugrozio šanse za plasman u Ligu Evrope.

Delio Rosi fizički je nasrnuo na Adema Ljajića prošle sezone kada je izvodio srpskog internacionalca sa terena, a ovaj mu se revanširao onako kako najbolje znao.

Nosio je Fiorentinu do ubedljive pobede u Đenoi do Sampdorije, postigavši sjajan gol u prvom, i namestivši još jedan u drugom poluvremenu. Sada je Fiorentina na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, sa dva boda više od Milana koji mora da pobedi u nedelju veče Kataniju.



Nastavljena je agonija Intera. "Neroazuri" su poraženi u Palermu, a važnu pobedu Sicilijancima u borbi za opstanak doneo je Josip Iličić golom već u desetom minutu. Povredama desetkovani tim iz Milana doživeo je još jedan udarac, tešku povredu doživeo je i kapiten Havijer Zaneti, prema prvim informacijama u pitanju je Ahilova tetiva, što verovatno znači kraj sezone, a možda i karijere 40-godišnjeg Argentinca.

Roma se definitovno probudila i deklasirala Sijenu sa 4:0. Junak je bio Pablo Danijel Osvaldo koji je ostvario het-trik i doneo Rimljanima drugu pobedu u poslednja tri kola, koja ih je dovela do pete pozicije, koja vodi u Ligu Evrope.

Boško Janković je sa klupe gledao važnu pobedu Đenoe u Kjevu, golom Marka Borijela 20-ak minuta pre kraja meča. Tim iz Đenove je tako izašao iz zone ispadanja.

Serija A, 34. kolo:
Roma - Sijena 4:0
Osvaldo 14, 41, 67, Lamela 16
Kjevo - Đenoa 0:1
Borijelo 73
Palermo - Inter 1:0
Iličić 10
Sampdorija - Fiorentina 0:3
Kuardako 36, Ljajić 41, Akvilani 73
Torino - Juventus 0:2
Vidal 86, Markizio 91
Parma - Lacio 0:0
20:45 Milan - Katanija

subota:
Kaljari - Udineze 0:1
Atalanta - Bolonja 1:1
Peskara - Napoli 0:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve