Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.04.2013.

12:25

Pre 22 godine "nebo se otvorilo"

Navijači Bajerna još uvek verovatno slave istorijsku pobedu nad Barselonom u Ligi šampiona i spremaju se za finale, a pre tačno 22 godine su tugovali.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Naime, 24. aprila 1991. godine odigran je revanš meč polufinala Kupa Evropskih šampiona između Crvene zvezde i Bajerna.

Nakon što je u prvoj utakmici Zvezda napravila podvig i pobedila Bavarce sa 2:1 u Minhenu, na prepunoj Marakani odigran je možda i najdramatičniji meč u istoriji srpskog fudbala.

Crveno-beli su poveli golom Mihajlovića iz slobodnog udarca, ali su Augentaler u 61. i Bender u 68. minutu preokrenuli. Delovalo je da će meč otići u produžetke kada se „nebo otvorilo“ i kada je „stadion eksplodirao“.

Svi verovatno još uvek pamte 90. minut, centaršut Mihajlovića i reakciju golmana Aumana koji je rukom spustio loptu u svoju mrežu.

Usledilo je nezapamćeno slavlje, a Zvezda je nakon toga osvojila titulu prvaka Evrope pobedivši posle boljeg izvođenja penala Olimpik iz Marselja u finalu u Bariju.



CRVENA ZVEZDA – BAJERN 2:2 (1:0)

CRVENA ZVEZDA: Stojanović, Radinović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Jugović, Prosinečki, Mihajlović, Pančev (Stošić), Savićević, Binić
BAJERN: Auman, Švabl, Bender, Grahamer, Augentaler, Efenberg, Štrunc, Rojter, Volfart, Ton, Laudrup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve