Spektakl, 4:0, ali suđenje!?

Fantastičnu utakmicu na Alianc areni između Bajerna i Barselone u polufinalu Lige šampiona malo je pokvarilo očajno suđenje.

AGIzvor: B92 Evropa
Podeli

Naime, sudija je propustio da tri puta dodeli penal domaćinu, ali su isto tako Bavarci i postigli tri neregularna gola!

Prvi ’sporan’ momenat dogodio se u 15. minutu kada je nakon prodora i udarca Lama lopta pogodila u ruku Đerara Pikea. Sudija Kasai je međutim osao nem.

Kasai je propustio da pokaže na ’belu tačku’ i kada je Aleksis Sančes blokirao udarac Dante, što je takođe izgledalo kao očigledan penal.

Barsa je protestvovala kod prvog gola koji je postigao Miler, jer je prethodno Dante faulirao Alvesa u skoku i tako asistirao stelcu.

U drugom poluvremenu, Bajernu nije dosuđen i treći penal. Ponovo je u pitanju bilo igranje rukom, ovoga puta Bartre, a nekoliko desetina sekundi nakon toga Bavarci su postigli drugi gol.

Strelac tog gola bio je Mario Gomes, koji je lagano ubacio loptu u mrežu posle dodavanja Milera, ali je bio u ofsajdu pa ni taj gol nije regularan.

Poslednju veliku grešku sudija je napravio kod trećeg gola Bajerna, Miler je očigledno faulirao Albu i tako omogućio Robenu da savlada Viktora Valdesa.

Dakle, UEFA bi morala da se pozabavi suđenjem u Ligi šampiona, pošto su velike greške postale prečeste.

strana 1 od 2 idi na stranu