Nova vest
Fudbal

Petak, 05.04.2013.

19:21

Dejvis: Otkaz Edkinsu dobar potez

Kapiten Sautemptona Kelvin Dejvis ocenio je da se iznenadna odluka uprave da otpusti menadžera Najdžela Edkinsa pokazala ispravnom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Edkins je u januaru neočekivano dobio otkaz posle serije dobrih rezultata, a na njegovo mesto doveden je Maurisio Poketino.

U to vreme odluka je izazvala šok, pogotovo kada je Poketino iz prva tri meča osvojio dva boda. Međutim, od tada su zabeležene tri pobede – protiv Mančester Sitija, Liverpula i Čelsija.

Način na koji je Poketino promenio stvari ubrzo po dolasku u klub pokazuju da je odluka bila prava. Sa njim imamo osećaj da možemo da dobijemo svaku utakmicu i uvek idemo na tri boda”, rekao je golman Svetaca Dejvis, jedan od ključnih igrača ove ekipe sa južne obale. “Mnogi u prvi plan ističu naše pobede nad velikim timovima, ali bitno je u svakoj utakmici ostvarivati rezultate”.

U međuvremenu je Edkins preuzeo Reding i u subotu će biti domaćin svom doskorašnjem timu, na otvaranju 22. kola.

Siguran sam da je želeo što pre da se vrati fudbalu, pa me njegov angažman u Redingu ne iznenađuje. Sa njim na klupi ostvarili smo sjajne rezultate za kratko vreme, a sada idemo dalje bez njega”.

Edkins je klub preuzeo u trećem rangu za samo dve godine stigao do Premijer lige. Njegov naslednik od starta je osvojio igrače svojim pristupom.

I Maurisio i njegovi saradnici našli su dobar način da pristupe igračima, objasne nam svoje namere, donesu nam samopouzdanje. Očigledan je napredak u igri pojedinaca. Momci su dobro reagovali na sve ideje, upijaju ih i primenjuju na terenu”, zaključio je Dejvis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve