Nova vest
Fudbal

Petak, 05.04.2013.

13:29

Lane: Nikad Arabija ili Srbija

Srpski internacionalac Milan Jovanović ponovo se umorio od belgijskog fudbala i najavio odlazak iz Anderlehta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jovanović se nakon neuspešne sezone u Liverpulu vratio u Belgiju 2011. godine gde je na 83 utakmice postigao 23 gola za Anderleht.

"Umorio sam se, razmišljam da napustim Belgiju. Ali pre toga, moj posao je da sa Anderlehtom osvojim titulu. Želim da odem na veliki način", rekao je Milan Lane Jovanović koji je istakao da nikada ne bi živeo u Arabiji, odakle je imao ponude, ili u Srbiji.

Srpski fudbaler igra možda i najslabiju polusezonu otkako se vratio u Belgiju, što on ne poriče.

"Nisam dobar kao pred Novu godinu, ali ako igram samo na jednoj strani, ja zavisim od igara tima. Kada nemam dovoljno lopti ja sam frustriran. Meni najviše odgovara uloga drugog napadača, ali ja 95% vremena igram na levom krilu", žali se Jovanović.

Ipak, srpski fudbaler ne zamera treneru, štaviše, on ne pokazuje nezadovoljstvo, samo ističe da mu ne odgovara pozicija.

"Nikada o tome nisam pričao sa Johanom van den Bromom (trener Anderlehta). Naravno, nekada odigram dobro, nekad veoma dobro, pa čak i odlično, ali nikad ne pokazujem svoje nezadovoljstvo. Ako je Van den Brom zadovoljan, i ja sam".

U poslednjem meču Jovanović je dobio zvižduke od navijača.

"Mnogo sam se iznenadio. Uvek se maksimalno trudim tokom celog meča, ali nekad moj poslednji pas ili driblinzi nisu dobro. Navijači ne prihvataju lako moje greške. Uvek sam pod velikim pritiskom kada loše odigram. Zašto? Možda zato što su navijači pročitali da sam jedan od najplaćenijih igrača u Belgiji. Ali ja ovde nisam ovde došao samo da dobro zaradim i kažem ćao. Kada mi neko nešto da, ja želim da uzvratim. Mnogi su zadovoljni samo golovima i asistencimama ", istakao je Jovanović.

Razlog njegovog odlaska, je kaže, sistem takmičenja u Belgiji.

"Umoran sam od ovog sistema. Mogu da prihvatim da igram deset utakmica više, ali je apsurdno da nam se oduzima pola bodova. Zašto se daje tolika mogućnost rivalima da nas stignu?", pita se Jovanović.

"Zbog toga želim da napustim Belgiju, ali prvo želim da osvojim titulu sa Anderlehtom. Zahvalio sam se upravi na novom ugovoru, to je lep gest, ali moram da mislim na svoju budućnost, svoju ženu i tri sina. Miloš je još uvek mlak, Lazar i Dušan su stariji, osećam odgovornost za njih".

Jovanović je imao bogatu ponudu iz Saudijske Arabije od Al Šababa koji predvodi Mišel Prudom, ali je odbio.

"Prudom je moj prijatelj za ceo život, ali ja nikada neću živeti sa porodicom u nekoj arapskoj zemlji, ili u Srbiji", rekao je Jovanović koji nije mogao da odgovori na pitanje gde će nastaviti karijeru.

"U Mančester Junajtedu. Šalim se, možda čak ostanem u Anderlehtu, ne vidim sebe u nekom drugom timu u Belgiji", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve