Nova vest
Fudbal

Petak, 22.03.2013.

16:24

KG - BGD, 10 godina rivalstva

Meč između Hrvatske i Srbije na Maksimiru je razumljivo u centru pažnje ljubitelja sporta u Srbiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Međutim, 22. mart je dan velikog jubileja – deset godina od prve zvanične utakmice američkog fudbala u Srbiji.

Istog dana 2003. na terenu Jadran u Kragujevcu sastali su se domaći Divlji Veprovi i KAF Beograd, tim koji će uskoro promeniti ime u Vukovi.

Utakmicu je obeležio veliki preokret, koji je neverovatnim tačdaunom obeležio Mladen Petorivć, za pobedu Kragujevca 15:14 (video edit by Bojan Glisic ex Nis Steeds).

Do danas to je ostao najveći derbi američkog fudbala u Srbiji.

Prvi zvanični meč u Beogradu igrali su na Bežanijskoj kosi Vukovi iz Beograda i Panteri iz Pančeva, a snimala ga je TV B92.

Samo dve i po godine kasnije američki fudbal izgledao je sasvim drugačije – posebno na prvoj utakmici reprezentacije, u kojoj je Srbija pregazila Sloveniju 38:0.

Tokom predstojećeg vikenda počinje nova sezone u Superligi Srbije, Vukovi dočekuju Legionare iz Sremske Mitrovice, najstariji srpski klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve