Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.03.2013.

19:53

Palermo otpustio Gasperinija

Italijanski prvoligaš Palermo je po drugi put ove sezone otpustio trenera Đan Pjera Gasperinija, nakon samo dve nedelje provedene na klupi tima iz Sicilije.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Palermo očajnički nastoji da izbegne ispadanje iz Serije A, a vlasnik kluba Mauricio Camparini menja trenere kao na traci.

Gasperini je u septembru zamenio Đuzepea Sanina i vodio je tim do 4. februara, kada je angažovan Alberto Malezani.

Posle samo tri nedelje Malezani je otpušten zbog loših rezultata i ponovo je doveden Gasperini koji se nije proslavio ni u drugom mandatu.

Palermo je u nedelju na svom terenu poražen od direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipe Sijene (2:1), pa je smena šefa stručnog štaba bila neizbežna.

Klub sa Sicilije, koji je osvojio trofej Kupa Italije pre dve godine, nije pobedio u poslednjih 14 utakmica Serije A i zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa pet bodova zaostatka za Đenoom, prvim timom iznad zone ispadanja.

Nakon poraza od Sijene više stotina ogorčenih navijača Palerma protestvovalo je ispred klupskog stadiona, a nacionalna televizija prenela je slike uzvikivanja uvreda na račun fudbalera i bacanja predmeta na klupski autobus prilikom izlaska sa stadiona.

Italijanski mediji tvrde da je glavni kandidat za klupu Palerma Đuzepe Sanino, koji je u radio u klubu do septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve