Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.03.2013.

17:11

Krojf: Ko je taj anonimac Čakir?

Turski sudija Džinejt Čakir privukao je ogromnu pažnju prelomivši utakmicu osmine finala Lige šampiona između Mančester Junajteda i madridskog Reala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nedelju dana posle odluke sudije da isključi Nanija, čime je potpuno proekrenuo tok meča, to je i dalje bitna tema u medijima širom Evrope.

Do sada najoštriji napad na Turčina stigao je iz Holandije, od verovatno najboljeg evropskog fudbalera svih vremena Johana Krojfa. On je postavio pitanje Čakirovog identite,a, ali je oštricu zapravo uperio ka UEFA.

“Toliko je priče o poštovanju, ali to očigledno ne funkcioniše, zar ne? Pogledajte samo odluklu UEFA da utakmicu Mančester Junajted – Real Madrid dodeli tom turskom sudiji. Ko je taj čovek? Verovatno da odgovor na to pitanje ima samo njegova majka. Razum mi nalaže da se zapitam kako je taj anonimus dobio priliku da vodi tako veliku utakmicu”, piše Krojf u kolumni za De Telegraf.

“U ovoj utakmici bilo je važno znati u kakvoj su poziciji klubovi. Znate da je Real tim koji ništa ne prepušta slučaju i može daleko da stigne. To su stvari koje sudija mora da zna, a naš turski prijatelj to očigledno nije znao”.

Uprkos tome što je načinio evidentnu grešku, oko čega su se složile gotovo sve legende fudbala i predstavnici oba kluba koja su učestvovala u meču, sudija je dobio podršku UEFA i nastaviće da sudi u ovgoodišnjem takmičenju.

Evropska kuća fudbala suočava se sa teškim optužbama na račun sudija iz sezone u sezonu, ali po pravilu staje u zaštitu sudija i gotovo nikad ih ne kažnjava ni za početničke greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve