Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.03.2013.

18:52

Jugović: Došao bih na Maksimir...

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vladimir Jugović rekao je da reprezentacija Srbije nema prostora za kalkulacije u duelu sa Hrvatskom.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Srbija 22. marta gostuje na stadionu „Maksimir“ u Zagrebu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Jugović je naveo da se nada pobedi reprezentacije Srbije, iako će Hrvatska imati prednost domaćeg terena i navijača.

Na strani Srbije je to što više nema mesta za kalkulaciju, moraju ići na pobedu ili pozitivan rezultat. Takva situacija je u fudbalu izuzetno snažan motiv“, rekao je Jugović.

Bivši reprezentativac Jugoslavije je dodao da Srbija ima potencijal i da očekuje da se u budućnosti prikaže pravi učinak.

Mislim da je ovo svojevrsna prekretnica kod nas, krenulo se sa mlađima, počevši od selektora pa dalje. Tako sam barem ja shvatio“, naveo je Jugović.

Kao najbolje igrače Hrvatske Jugović je izdvojio Luku Modrića, Marija Mandžukića, Nikicu Jelavića i Darija Srnu.

Fudbalsku igru gledam kao celiku, ali ističem ovu četvoricu fudbalera. Jelavića sam dobro upoznao dok je igrao u bečkom Rapidu. Njegova karijera potvrdila je da je pametno birao klubove“, rekao je Jugović.

On je pozitivno govorio i o istoriji hrvatskog fudbala.

Alek Bokšić i Dario Šimić bili su mi saigrači i o njima mogu samo lepo da pričam. Verujte mi, ranije ne bih pomislio da će Boka biti trener. Ne bi bilo korektno da ne spomenem Zvonimira Bobana i Davora Šukera, kao sjajne fudbalere. Cela ta hrvatska generacija zaslužuje pohvalne ocene i poštovanje. Mi se poznajemo još iz Medulina i Donjeg Milanovca, gde su bili kampovi za omladince u bivšoj zajedničkoj državi“, rekao je Jugović.

Legendarni fudbaler Crvene zvezde verovatno neće biti prisutan na Maksimiru 22. marta.

Kako ću kad iz Srbije može doći samo 150 navijača?“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve