Nova vest
Fudbal

Subota, 09.03.2013.

10:44

Smrtne kazne za 21 navijača

Sud u Egiptu potvrdio je u subotu smrtne kazne za 21 navijača zbog učešća u neredima na utakmici u Port Saidu prošle godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U sukobima na utakmici između Al Ahlija i Al Masrija stradalo je više od 70 ljudi, a to je samo bio početak smrtonosnih nereda u gradu u Sueckom kanalu.

Do incidenata je došlo po završetku utakmice, kada su navijači oba kluba počeli da bacaju kamenice, posle čega je usledila masovna tuča. Veliki broj ljudi poginuo je pokušavajući da pobegne od naleta hiligana, dok su neki pali ili su bačeni sa tribina.

Sudija je u subotu objavio imena 21 navijača kojima je određena smrtna kazna, a određeno je da će oni biti obešeni.

Takođe, sud u Kairu je osudio još pet osoba na doživotnu robiju i oslobodio svih optužbi njih 28. Ostali uhapšeni od ukupno njih 73 su dobili kraće zatvorske kazne.

Sud je prvobitno svoju odluku objavio 26. januara, što je dovelo do nereda u Port Saidu, a samo ove nedelje u tom gradu ubijeno je osam osoba, uključujući i tri policajca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve