Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.03.2013.

22:53

LE: Derbi na „Vajt Hart Lejnu“

Prvim utakmicama osmine finala u četvrtak se nastavlja takmičenje u Ligi Evrope, a derbi meč će biti odigran u Londonu, gde Totenhem dočekuje Inter.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Za londonski tim taj meč ne bi mogao da dođe u boljem trenutku, pošto su ’pevci’ puni samopouzdanja posle trijumfa u gradskom derbiju nad Arsenalom sa 2:1 proteklog vikenda.

Totenhem se tako probio na treće mesto Premijer lige, dok je s druge strane Inter u poslednjim trenucima dobio Kataniju sa 3:2 u Seriji A.

Prednost ’pevaca’ je sigurno u tome što u svojim redovima imaju Gareta Bejla, koji je prošlog puta kada su se dva tima sastala u Evropi, u sezoni 2010/11, postigao ’het trik’.

Bejl je jedan od najboljih igrača na svetu u ovom trenutku, a verovatno najbolji po meni. Zbog nekih njegovih poteza na terenu i Kristijano Ronaldo bi se postideo“, rekao je kapiten Totenhema Majkl Doson.

Velški reprezentativac je bio sjajan prvo u Londonu, a potom i u Milanu, a sigurno je da će u redovima milanskog tima imati težak posao da ga sačuvaju u dvomeču, posebno kada se zna da je malom broju igrača to pošlo za rukom ove sezone.

Bejl je sjajan igrač i biće teško izaći na kraj sa njim“, rekao je Havijer Zaneti, „Ali, moramo da odigramo hrabro. Sigurno je da nam neće biti lako, ali se ne predajemo“.

Još uvek aktuelni šampion Evrope Čelsi u Bukureštu igra sa Steauom, koja je u prethodnoj fazi eliminisala Ajaks. Iako ’plavci’ nisu ispunili svoja očekivanja u Evropi, sigurno je da na čelu sa menadžerom Rafaelom Benitesom žele da odu što dalje u Ligi Evrope.

Viktorija Plzenj je u šesnaestini finala iznenadila Napoli ukupnim rezultatom 5:0, a sada dočekuju Fenerbahče. Anži igra protiv Njukasla, koji će biti oslabljen neigranjem kapitena Fabrisija Koločinija, dok Rubin gostuje Levanteu u Valensiji.

U ostalim mečevima, Štutgart na svom terenu igra protiv Lacija, Bazel dočekuje Zenit iz Sankt Peterburga, dok se u Lisabonu sastaju Benfika i Bordo. Zanimljivo je da Benfika nikada nije izgubila od francuskog tima u Portugalu.

Liga Evrope, osmina finala
Anži – Njukasl 18.00
Viktorija Plzenj – Fenerbahče 19.00
Štutgart – Lacio 19.00
Steaua – Čelsi 19.00
Benfika – Bordo 21.05
Totenhem – Inter 21.05
Levante – Rubin 21.05
Bazel – Zenit 21.05

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve