Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.03.2013.

19:37

Mrđa: Verujem u Gatuza

Centarfor Siona Dragan Mrđa posle dugog perioda rehabilitacije posle teške povrede kolena, vraća se polako u staru prepoznatljivu formu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Najbolja potvrda toga je gol koji je nedavno postigao u Kup utakmici protiv Kriensa.

„Osećam se odlično. Odradio sam cele pripreme sa ekipom. Prolećni deo prvenstva je tek počeo. Za sada ulazim sa klupe, ali sam siguran da ću se izboriti za mesto u prvih 11“, rekao je Mrđa.

Njegov klub je poslednjih godina postao poznat po čestim smenama na klupi. Nedavno je Đenaro Gatuzo postavljen na funkciju igrača-trenera i on će biti peti stručnjak ove sezone, a ukupno osmi koji je u Sionu trenirao Mrđu.

Promene trenera su nešto što je sastavni deo fudbala. Za mene one ne predstavljaju šok terapiju, jednostavno ne razmišljam u tom smeru. Najteža stvar u takvim situacijama jeste period prilagođavanja, jer svaki trener uvek ima neki drugačiji pristup i sistem. Naše ambicije u ovoj sezoni su da osvojimo jedno od prva dva mesta i da se tako kvalifikujemo u Ligu šampiona. Posle ovog turbulentnog perioda neće nam biti lako, ali verujem u Đenara i saigrače da zajedničkim snagama možemo do vrha“, ističe Mrđa.

Bivši napadač Crvene zvezde i Vojvodine nalazi se u najboljim fudbalskim godinama, pa samim tim veruje da može sigurno jos dugo godina da pomogne nacionalnom timu, baš kao i njegovi vršnjaci, aktuelni reprezentativci Vladimir Stojković, Branislav Ivanović, Milan Biševac, Antonio Rukavina i Dušan Basta.

Moram da istaknem da sam na reprezentaciju gledao uvek sa velikim poštovanjem. Srbiji i nacionalnom timu sam uvek davao sve najbolje od sebe. U dresu reprezentacije doživeo sam tešku povredu, zbog koje sam morao više od osam meseci da odsustvujem sa terena. Čak mi je i nastavak karijere bio pod znakom pitanja, ali se ne kajem. Krivo mi je samo što u tom periodu nisam dobio pravu podršku. Svi su me zaboravili. San svakog fudbalera je da igra za svoju reprezentaciju, tako cu se i ja boriti da se ponovo vratim u staru formu i pre svega svojim kvalitetom dođem ponovo do dresa Srbije“, naglasio je Mrđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve