Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.03.2013.

18:19

Postupak UEFA protiv Man. Junajteda

Evropska fudbalska unija pokrenula je postupak protiv Mančester Junajteda zbog posledica utakmice sa Realom u osmini finala LŠ.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uz redovni postupak zbog crvenog kartona Naniju, na tapetu je i ser Aleks Ferguson, koji je odbio da se pojavi na konferenciji za medije.

Junajted je izgubio od Reala 2:1 i ispao, posle velike kontroverze, koju je pokrenuo turski sudija Džinejt Čakir isključivši Nanija pri vođstvu engleskog tima.

Taj događaj potpuno je preokrenuo tok meča.

Posle utakmice Ferguson se nije pojavio na konferenciji, koja je obavezna, a umesto njega došao je asistent Majk Filan, koji je direktno nagovestio da se radi o protestu.

Menadžer svakako nije u stanju da razgovara sa sudijama o toj odluci. To što sam ja ovde umesto njega govori više o našem stavu nego išta što bismo rekli“, rekao je Filan.

Takođe, klub je u obavezi da posle svakog meča bar dvojicu igrača pošalje na razgovor sa novinarima u miks-zoni, ali se nijedan od Junajtedovih igrača nije pojavio.

Iz evropske kuće fudbala potvrđeno je da niko od igrača Mančester Junajteda neće biti optužen zbog žučnog protesta posle utakmice, čak ni Rio Ferdinand koji je dugo ironično aplaudirao Turčinu u lice.

UEFA je ranije tokom dana saopštila da sudija neće biti kažnjen zbog crvenog kartona i da ostaje na spisku sudija za završnicu takmičenja.

Disciplinska komisija zasedaće 21. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve