Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.03.2013.

11:04

Ivanović: Teže je Hrvatima

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je u predstojećem, ključnom kvalifikacionom meču pritisak na Hrvatima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Beli orlovi" će 22. marta gostovati na "Maksimiru", u petom meču kvalifikacija za Mundijal 2014. godine. Srbija je u prva četiri meča osvojila samo četiri boda, dok Hrvatska ima deset.

"Stotinama puta se ispostavilo u fudbalu da kad najviše želiš da se dopadneš publici, kad smatraš da si najjači, da ti niko ne može ništa, umeš i da podbaciš, da ne ličiš na sebe", smatra Ivanović.

"Oni su u koži favorita, njima je, izgleda, nametnuto veće moranje nego nama. Teže je Hrvatima", rekao je Ivanović u razgovoru za "Sport".

Hrvatska javnost, ali i reprezentativci su uvereni u pobedu svog tima.

"Varaju se hrvatski asovi što nas tako lako i brzo otpisuju. Čini mi se, takođe, bez obzira na aktuelni položaj Srbije na tabeli, položaj koji ne obećava mnogo, da je predstojeći susret bitniji Hrvatima. Njihova psihološa stabilnost nalazi se na izuzetnom ispitu, što sa sobom nosi i zamke. Pitanje je koliko su spremni da u njih ne upadnu. Zna se, naravno, da niz stvari utiče na glavu igrača, a ko se u toj gomili snađe, ko reši enigme, taj će na kraju i da se raduje", rekao je štoper Čelsija.

Duel Srbije i Hrvatske je uvek više od samog sporta, više od fudbala.

"Veliki derbi. I, lepo je što je tako, lepo za fudbal. Nemam, inače, problema sa tremom, nadam se da će i ogromna većina saigrača u reprezentaciji pokazati odvažnost da se nametne u svakom trenutku. Zašto bismo se bojali, ići ćemo da igramo fudbal, imamo i mi milion razloga i motiva da uspemo".

Poslednjih godina naša selekcija ne može da se pohvali igrama i rezultatima, za razliku od rivala.

"Hrvati su bolji napred, mi pozadi. Štimac može da bira koga će u špic, koga god izabere, mi ćemo, verujem, biti spremni kako za varijantu A, tako i za varijantu B, i za varijantu C. Koliko god ih poznavao, na travi „Maksimira” neće biti prijatelja".

Kao i u svakom fudbalskom meču, i ovaj na Maksimiru mogao bi da zavisi od jednog, dva poteza, samo jednog detalja.

"Nešto sasvim neočekivano moglo bi da reši meč. Uvek iznikne novo iznenađenje, svaki meč je specifičan, u tome je draž ove igre, zar ne? Da bismo se nosili sa nepredviđenim, svi moramo da budemo maksimalno fizički spremni, da imamo preko potrebnu minutažu u nogama i plućima, da srce bude junačko. To je Srbija kakvu priželjkujem na stadionu Dinama. A, rezultat? Ne bi trebalo da pričamo kako ćemo da idemo na pobedu, trebalo bi pažnju da usmerimo na igru, priče su jedno, teren - drugo. Hajde onda manje da pričamo, a više da radimo na terenu. Rezultat će doći, a što se prognoze rezultata tiče. Nema prognoze", rekao je Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve