Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.02.2013.

18:30

Zvezdina pobeda posle preokreta

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Javor 2:1 na startu prolećne polusezone u Jelen Superligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivanjičani su poveli na startu drugog poluvremena golom Momčilovića posle sjajne akcije u tri poteza, a Zvezda je preokrenula u narednih desetak minuta golovima Savićevića i Milunovića.

Pred 16.784 gledaoca prvo poluvreme bilo je sporo i neatraktivno, ali je u drugom delu meč znatno živnuo, pogotovo kad je Javor poveo. Zvezda je pobedom stigla na tri boda od Partizanauz meč više.

C.zvezda: Bajković, Pantić, Spajić, Mikić, Petković, Garido, Milijaš, Savićević, Lazović, Kasalica, Mudrinski. Klupa: Vesić, Reljić, Dimitrijević, Vešović, Milivojević, Milunović, Mihajlović.

Javor: Lazović, Đorđević, Milović, Vlašić, Valiđo, Stojaković, Ostojić, Vidić, Radivojević, Momčilović, Onjilo

Ovo je bio 14. meč dve ekipe, Zvezdina deveta pobeda, Javor ih ima 4. Ivanjičani su u početku imali više uspeha, ali je beogradski tim dobio poslednjih šest mečeva.

Odnos šuteva na ovom meču je 20-8 za Zvezdu, u okvir gola 11-7, u kornerima 14-1 za domaće.

Obe ekipe imale su po nekoliko sjajnih prilika za golove, pa je rezultat mogao da bude i prilično drugačiji na jednu ili drugu stranu.

"Prisutan je definitivno veliki grč, videli ste na početku meča, nismo liči na tim sa priprema, igrali smo slabije. Mlad smo tim, moramo brzo da sazrevamo. Kad smo primili gol publika nas je ponela. Lakše je učiti uz dobre rezultate. Dobra pojačanja, Petković je igrao silom prilika na beku, iako želimo da ga koristimo na štoperu i tu je bio na celim pripremama, ali je bio sasvim dobar. Garido odličan na sredini terena, dosta energije i trčanja, dobro se kretala lopta. Vrlo dobra pojačanja", kaže trener Zvezde Janković.

"Imali smo već ovo u Ivanjici, takođe Ifeani i Bajković. Bajković je bio pravi libero Zvezde na ovom meču. Protiv Zvezde imate malo šansi, morate da ih koristite. Mi smo dali lep gol, ali su se oni vratili, posebno su opasni kad imaju prekide pod severnom tribinom. Zadovoljan sam kako smo igrali, ali je Zvezda zaslužila pobedu zbog tog pritiska u drugom poluvremenu", zaključio je trener Ivanjičana Dodić.

Prvo poluvreme

U prvih desetak minuta igra se bez mnogo uzbuđenja pred golovima, ali je već pokazan po jedan karton - Vidiću i Spajiću.

Prva ozbiljnija situacija viđena je u 12. minutu, kada je Onjilo prošao po krilo, ali je njegov centaršut loše iskoristio Radivojević.

Dva minuta kasnije Kasalica je pokušao posle centaršuta Vukana Savićevića.

Ostojićev prodor u 20. minutu prekinuo je dug period kada Zvezda drži loptu na protivničkoj polovini, ali ne uspeva da ugrozi gol rivala.

U 23. minutu Zvezda je stigla najbliže golu, mada ni to baš nije bilo preopasno, jer Lazović nije uspeo da uhvati volej kako treba, da bi na drugoj strani Bajković rizično izleteo, ali je uspeo da ne sruši Đorđevića.

Zvezda je postigla gol u 29. minutu, posle pâsa Milijaša loptu je u mrežu poslao Savićević, ali je pomoćni sudija mahao ofsajd. Situacija je teška za procenu.

Samo minut kasnije na centaršut Pantića skočio je Milijaš i poslao loptu pored same stative.

U 39. minutu Milijaš je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara, njegov lob pogodio je gornju stranu mreže.

Gosti su u prethodnih desetak minuta bili povučeniji nego u uvodnom delu utakmice, ali je u 42. minutu krenula sjajna kontra - Đorđević je sa 20 metara naterao bajkovića na atraktivnu paradu, a Momčilović poslao odbitak preko gola iz ne baš povoljne pozicije.

Zvezdini igrači su u finišu poluvremena delovali pomalo uspavano u nekoliko uzastopnih situacija - najpre Savićević nije sačuvao loptu u protivničkom šesnaestercu, pa Spajić propustio da skine loptu upućenu ka Onjilu, da bi na kraju Bajković morao da izleće i boksuje između dva statična saigrača.

U nadoknadi vremena Milijaš je iz slobodnog udarca umalo pogodio iz mrtvog ugla, usledio je veliki pritisak domaćina, ali nije stigla dalje od kornera.

Darko Lazović je tokom celog meča izrazito dekoncentrisan, dva puta je šutirao daleko preko gola, a centaršut iz skraćenog korenera umalo mu je završio na suprotnoj tribini.

Drugo poluvreme

Na startu drugog poluvremena u centru pažnje je Bajković.

Samo što su krenuli sa centra Ivanjičani su imali šansu utakmice, ali je Ifeani Onjilo propustio situaciju 1 na 1 u kojoj je imao dovoljno vremena da se namesti, jer je Bajković intervenisao.

Odmah zatim Bajković je izašao na 40 metara i driblao rivala.

U 51. minutu ni on nije mogao da sačuva Zvezdu - Stojaković je rutinski izbacio Zvezdinu odbranu, Radivojević je pobegao po desnoj strani i poslao loptu Momčiloviću, koji sa tri metra ubacuje u prazan gol. Kao u balonu, zasluženo vođstvo Ivanjičana posle odličnog početka drugog dela.
To je pojačalo atmosferu na tribinama, a Zvezda je odmah krenula napred i stvorila dve šanse, od kojih je bolju imao Milunović, samo dva minuta pošto je ušao umesto Kasalice.

Odbrana Javora se ozbiljno mučila nekoliko minuta i poklekla u 58, kada je Mudrinski vratio pâs Savićeviću, a ovaj pogodio dalji ugao.

Drugo poluvreme je odlično. Javor je ponovo mogao u vođstvo kada je u trku Onjilo stigao do lopte pre oba Zvezdina štopera i Bajkovića, ali je otišao u mrtvi ugao.

Usledile su nove Zvezdine šanse, ponovo je drugu imao Milunović, ai je ovog puta iskoristio - glavom je o zemlju poslao loptu u mrežu.

Javor se ne predaje, Onjilo opet ima šansu, ali nije precizan.

Na drugoj strani Milijašev šut sa 30 metara sjajnom paradom brani mladi Lazović, a na odbitak naleće Milunović, koga ponovo zaustavlja golman Ivanjičana.

Igra se malo smirila, ali utisak je da nas do kraja čeka još uzbuđenja. Zvezda igra izrazito visoko, što ostavlja Javoru priliku da uđe u kontru.

Gosti u završne minute ulaze sa promenama i povećanim brojem ofanzivnih fudbalera, ali nisu uspeli da stignu ni do šanse, ostalo je 2:1.

16. kolo JSL

Hajduk – Jagodina 3:0
Veselinović 11, 24, 90
Donji Srem – OFK Beograd 0:0
Spartak – Sloboda 2:2
Torbica 45, Novaković 87 - Ranđelović 56, 87p
Smederevo – Vojvodina 1:2
Ristić 64 - Vulićević 44, Vranješ 82
Radnički 1923 – Rad 1:1
Otašević 12 - Đurđević 89
Radnički Niš – Novi Pazar 0:0
Crvena zvezda – Javor 2:1
BSK Borča – Partizan 6. mart

Tabela: Partizan 37(-), Crvena zvezda 34,Vojvodina 31, Jagodina 29, Rad 27, Sloboda 24, Spartak 23, Javor 23,OFK Beograd 22, Novi Pazar 16, Donji Srem 16, Radnički Niš 16, Hajduk 16, BSK 14(-), Radnički 1923 13, Smederevo 8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve