Srbija dobija nacionalni stadion

Predsednik FSS Tomislav Karadžić i regionalni direktor kompanije "Mejs" potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji za izgradnju nacionalnog stadiona.

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli

Projekat koji nosi naziv "Nacionalni stadion Srbije" potpisan je u utorak prostorijama ambasade Velike Britanije u Beogradu, a potpisivanju je prisustvovao i ambasador te zemlje Majkl Devenport.

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je prošle godine inicijativu za izgradnju nacionalnog stadiona koji bi zadovoljio veoma visoke standarde UEFA.

Ovakav stadion bi našoj zemlji otvorio mogućnost da se kandiduje za jednog od domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu 2020. godine kao i za organizaciju važnih utakmica pod pokroviteljstvom UEFA.

Britanska kompanija "Mejs" koja je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti rukovođena razvojem projekata sportske namene, podržala je inicijativu saveza zajedno sa ambasadom Velike Britanije.

Posle potpisivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji uslediće predstavljanje zainteresovanim investitorima, pronalaženje mogućih lokacija, izrada studije izvodljivosti i priprema idejnog rešenja projekta.

Rok za prijavu kandidature Srbije za jednog od domaćina Evropskog prvenstva 2020. je april 2014. godine. Do tada bi Fudbalski savez Srbije trebalo da dostavi UEFA usvojenu studiju izvodljivosti, koncept projekta i dokaz o obezbeđenim finansijskim sredstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu