Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.02.2013.

20:30

Šoškić:Tuđman nije oformio Partizan

U utorak je održana Skupština FK Partizan na kojoj je reč imala legenda "crno-belih" Milutin Šoškić koji je pričao o značaju Partizana i negativnim pričama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šoškić se posebno osvrnuo na priču da je Franjo Tuđman oformio Partizan, pričao o velikom poštovanju najvećeg rivala Crvene zvezde, te značaju Partizana za Srbiju.

"Možda nismo najveće društvo, ali imamo najviše medalja na svetu. Ne morate da volite Partizan, ali budite objektivni kada se sagledava koliko Partizan znači za zemlju!", rekao je Šoškić.

Šoškić je želeo i da razjasni maliciozne priče o vezi Partizana sa bivšim predsednikom Hrvatske Franjom Tuđmanom.

"Stariji sam od Partizana osam godina. Nije tačno da je Partizan oformio Franjo Tuđman, tada kaplar ili kapetanči! Nije Franjo promenio ni dresove. Na meču Partizan - Juventus smo promenili boje. Tada smo igrali nerešeno, a u znak pohvale i pažnje predsednik Juvea Anjeli nam je poklonio dresove i zato smo promenili boje, na inicijativu Bobeka, Takača i Bore Mihajlovića. Partizan nije mlekara, već jak klub koji svake godine izbacuje biser do bisera. Bolna je istina što ih možda prodajemo ranije, ali moramo da bismo živeli".

Legendarni fudbaler "crno-belih" je istakao dominaciju Partizana u raznim sportovima, koju mnogi nazivaju terorom, ali ne sportskim.

"Mi ne vršimo teror, kako neki naglašavaju, već vršimo sportski teror u košarci, fudbalu, rukometu, vaterpolu i ženskoj košarci. To je ono što mora da se poštuje. Ne mora da se navija za Partizan, ali oni koji pišu moraju da znaju šta ovaj klub predstavlja. Jedan reče i ostade živ da postoji samo jedan brend i da je to Zvezda. To je laž. Srpski brendovi su Partizan, Zvezda i Vojvodina i drugi klubovi. Imamo u veterpolo klubovima Radničkom iz Kragujevca i Zvezdi najmanje deset svojih vaterpolista. Igramo protiv njih svake nedelje, a to niko neće da kaže".

Š
oškić se osvrnuo i na Partizanovu školu fudbala, te ljudima koji iz godine u godinu stvaraju igrače.

"Nisam neki govornik, ali se slažem sa Tumbom i Đurićem. Dodao bih i imena ljudi koji nisu pomenuti u njihovim izlaganjima. Bilo bi dobro i da javnost bude upoznata sa njima. Oni su ti koji su iz godine u godinu izbacivali bisere: direktor škole Moca Vukotić, njegov zamenik Miodrag Radović, Albert Nađ, Nedeljko Kostić, Dušan Trbojević, Klinčarski, Zavišić, Radanović, Tešović, Kecman, Ristić, Šćepović, Mamić, Kraljević, Popović, Varga... Bilo je tu ranije i drugih Kunovac, pa Tumba, Antić, Bjeković... Svi su učestvovali u stvaranju Partizana kakav je danas. Mislim da smo nepravedni prema njima, štampa ne piše mnogo, ali mi moramo da im se nekako oduživo za rad i poštenje na terenu, kao i vaspitavanje dece", naglasio je Šoškić.

Na Skupštini Partizana usvojen je finansijski plan kluba za narednu godinu, najavljene promene u Upravnom odboru, dok je predsednik Dragan Đurić reagovao na najave od njegovoj smeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve