Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.02.2013.

17:31

Đurić: Ne potcenjujte Skupštinu

Predsednik Partizana Dragan Đurić izneo je na Skupštini rezultate poslovanja u 2012, najavio izgradnju najavljenog internata, te govorio o navodnoj smeni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nemojte da potcenjujete Skupštinu, to je skup legendi. Ko nema hrabrosti da dođe i kaže šta ima, on nije deo Partizana, već tabloidne javnosti", rekao je Đurić.

45 od 65 članova Skupštine usvojilo je izveštaj, najavljeno je da će budžet ove godine biti za 4 miliona manje od prošlogodišnjeg (15), te da je Savo Milošević predložen za novog člana Upravnog odbora.

Predsednik srpskog šampiona je naglasio da je Partizan odoleo svim pritiscima i izazovima u minulom periodu, te da ono koji se na uklapaju "odlaze zauvek".

"Bili smo primorani u toku prošle sezone da menjamo rukovodstvo. Uspeli smo zalaganjem igrača i čvrstinom uprave, kao i navijača da odbranimo titulu. Krizni momenti koje smo preživeli imaju i dobre stvari, jer smo pokazali da oni koje se ne uklapaju odlaze zauvek".

Đurić je rekao je da su "crno-beli" treću godinu u nizu poslovali pozitivno i da je tokom 2012. ostvarena zarada od 300.000 evra.

"Najznačajniji prihodi i dalje su od prodaje igrača i, ukoliko želimo da klub sa svim selekcijama i dalje bude uspešan, tako mora da bude. Transferi igrača i u prošlosti su bili glavni izvori prihoda, a tako će da bude i ubuduće. Ali, transferi moraju da budu planski i kontrolisani", rekao je Đurić podnoseći izveštaj, koji je usvojen na redovnoj Skupštini kluba.

On je naveo da su ukupni prihodi kluba u 2012. godini bili 18.459.000 evra, a rashodi 18.182.000 evra. Đurićev izveštaj potvrdilo je 45 od 65 članova Skupštine.

Prvi čovek kluba pohvalio je marketing službu koja je napravila izuzetne ugovore sa Karlsbergom i Adidasom, ali i naglasio da bi prihodi od sponzora morali da budu veći.

"Nismo zadovoljni u kakvom stanju nam je stadion i uskoro ćemo porazgovarati sa državnim organima kako bismo na tome radili. Što se tiče internata, plan nije ispunjen, ali ne odustajemo i novi rok za njegovu izgradnju je 2015. godina", naglasio je Đurić i dodao da sportski ciljevi ostaju isti – domaća titula i grupna faza jednog od dva evropskog takmičenja.

Partizan u utorak nastavlja put ka šestoj uzastopnoj tituli, na startu drugog dela sezone gostuje BSK-u u Borči od 13:00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve