Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.02.2013.

14:01

Lazar, Darko: Rivali samo na terenu

Fudbaleri Partizan i Crvene zvezde Lazar Marković i Darko Lazović posetili su školu "Nikola Tesla" u Vinči, u okviru akcije "Fer-plej je pobeda".

Izvor:

Autor:

Default images

Dva mlada igrača, budućnost srpskog fudbala, istakli su da fudbaleri nikad ne smeju da zaborave "fer-plej", ni na terenu ni van njega, naglasivši da su njih dvojica, iako članovi velikih protivnika, lično rivali samo na terenu.

"Velika čast mi je što sam deo ovog projekta. Darko igra u Crvenoj zvezdi i kada je derbi mi smo protivnici na terenu, ali privatno smo drugovi i nema mesta čarkama između nas. Fudbal nam predstavlja zadovoljstvo, a tek u kasnijem godinama postaje posao", rekao je Lazar Marković.

Javni čas bio je treći po redu, a prethodno su akciju "Fer-plej je pobeda" podržali selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović i direktor nacionalnih selekcija Savo Milošević, kao i legendarni košarkaš Vlade Divac, odbojkaš Željko Tanasković i atletičar Dane Korica.

Ministarka sporta Alisa Marić podsetila je da je Vlada Srbije 2013. godinu proglasila za godinu tolerancije i fer-pleja i da će poznate ličnosti promovisati tu ideju i uputiti mlade na pravi sportski duh.

"Sport nije mesto za agresivnost, jer i sami sportisti žele dobru atmosfere da bi dali maksimum. Lazović i Marković su započeli karijeru u istom klubu u Čačku, ali su otišli u dva različita kluba Partizan i Zvezdu. Oni gaje zajedničku ljubav prema sportu i uvek će biti drugovi i prijatelji. Samo je fer-plej pobeda", rekla je Marićeva.

Ona je naglasila da pravi navijači uživaju u sportu i čestitaju protivniku kada je bolji.

"Do sada su odigrana 143. večita derbija, ovi susreti su veoma važni, svi bodre svoje timove, doživljavaju to veoma emotivno i u takvoj atmosferi i sportisti igraju bolje. Neki kažu da su navijači 12. igrač na terenu, a pravi navijači uživaju u sportu i čestitaće pobedu rivalu, jer znaju da je novi derbi nova za prilika za trijumf", dodala je ministarka Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve