Nova vest
Fudbal

Subota, 09.02.2013.

21:38

Medo: Nisam osetio rasizam u Srbiji

Mohamed Kamara čeka šansu da se dokaže u Boltonu, nije debitovao u subotu protiv Brajtona, ali bi mogao već u sledećem kolu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Medo je dočekan kao važno pojačanje, igrač sa iskustvom igranja u Ligi šampiona, a jedno od prvih pitanja koje mu je postavljeno u Engleskoj je bilo u vezi sa rasizmom.

Englezi su se nadali da će im momak koji je tri godine živeo u Srbiji potvrditi njihove priče o Srbima kao rasistima i velikom problemu sa rasizmom u Srbiji, ali ih je Medo demantovao i pohvalno govorio o našoj zemlji.

"Nisam iskusio ništa slično tome. Ljudi i navijači su bili veoma dobri prema meni. Mogao sam da šetam gde god sam želeo. Iako nisam to često radio, nikad nije bilo problema", rekao je 'Medo' Kamara lokalnim medijima.

Prošle sezone je sa Partizanom igrao Ligu šampiona, sada ga očekuje nastup u drugom rangu engleskog fudbala, Čempionšipu.

"Bilo je fenomenalno igrati u Ligi šampiona u dresu Partizana. Znam da me u Boltonu čekaju druge vrste utakmica, ali kad-tad ću ponovo zaigrati tamo. Sada želim da sa Boltonom izborim plasman u Premijer ligu. Došao sam da pobeđujem", rekao je Kamara čiji su nadimak "Medo" Englezi sa zadovoljstvom prihvatili ('Teddy Bear' na engleskom, prim, aut).

Kamara je engleskim novinarima otkrio da mu roditelji nisu poginuli u građanskom ratu i da još uvek žive u Sijera Leoneu, ali da nije želeo da demantuje pisanja o navodnoj tragediji iz detinjstva koju su preneli i srpski mediji kada je stigao u Partizan iz Helsinkija. U Beogradu je živeo sa sestrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve