Nova vest
Fudbal

Subota, 09.02.2013.

20:36

Hart i Beri rešili Premijer ligu?

Fudbaleri Mančester Sitija doživeli su neočekivan poraz u Sautemptonu sa 3:1 i omogućili lideru Junajtedu da u nedelju stekne 12 bodova prednosti.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Šampion je sam sebe pobedio na "Sent Meri" stadionu, Džo Hart je poklonio jedan, a Gert Beri drugi gol "svecima" koji su slavili posle tri sušna kola.

Strelci za Sautempton bili su Džejson Pančeon i Stiven Dejvis u prvom, te Geret Beri autogolom u drugom poluvremenu. Edin Džeko je u međuvremenu smanjio na 2:1, ali to je bilo sve od možda već bivšeg šampiona.

"Sveci" su šampiona 'sredili' u prvih 20-ak minuta. Džejson Pančeon je doneo prednost u sedmom minutu, da bi 15 minuta kasnije Džo Hart očajno reagovao i poklonio pogodak Stivenu Dejvisu.

Pet minuta pre kraja poluvremena Edin Džeko je uz malo sreće smanjio na 2:1 i najavio moguć povratak šampiona, ali su "građani" ponovo dotukli sami sebe.

Posle akcije po levoj strani i pasa u sredinu kaznenog prostora Sitija, Geret Beri je reagovao katastrofalno, hteo je da vrati loptu Hartu, ali ju je posalo u okvir gola, golman je bio na drugoj stativi i ona je završila u mreži.



Aleksandar Kolarov igrao je od 66. minuta kada je zamenio Džoleona Leskota. Junajted u nedelju od 17:00 dočekuje Everton.

Ranije u subotu ubedljive pobede ostvarili su Čelsi i Svonsi, dok je Arsenal sa igračem manje jedva slavio u Sanderlendu 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve