Nova vest
Fudbal

Subota, 09.02.2013.

17:24

Kadu blistao, debi Garida, 3 crvena

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i petu pobedu u isto toliko test mečeva u drugoj fazi priprema u Antaliji, sa 2:0 savladana je Lokomotiva iz Tbilisija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U subotu je u Beleku blistao Kadu Mendeš koji je postigao prvi i namestio drugi gol za Stefan Mihajlovića, koji se nametno u napadu trećim golom na pripremama.

Na meču protiv Gruzina debitovao je i Luis Garido, a utakmicu je obeležio sudija Pavel Ražkovski koji je isključio tri igrača, dva Crvene zvezde.

'Crveno-beli' naredni meč na pripremama u Antaliji igraju u ponedeljak protiv Slovana iz Bratislave.

Crvena zvezda: Vesić - Pantić, Spаjić, Krentа, Reljić - Mijаilović, Dimitrijević, Kаdu, Vešović - Ožegović, Mihаjlović.

U prvih 15-ak minuta Zvezda je dominirala, ali Ožegović, Mihajlović u tri navrata i Vešović nisu iskoristili šanse ispred gola Lokomotive.

Usledilo je desetak mirnih minuta, Zvezda je i dalje kontrolisala igru, ali nije bilo pravih šansi. Sa druge strane, Gruzini nisu ni jednom zapretili Vesićevom golu.

U 27. minutu Zvezda konačno stiže do vođstva. Dimitrijević je umesto centaršuta iz slobodnog udarca sa oko 35 metara, odigrao pas do Kadua koji se oslobodipo čuvara i sa oko 14 metara zakucao loptu u mrežu.

Pet minuta kasnije Ožegović neoprezno uklizava i dobija crveni karton, pa ga menja Garido koji pre vremena dobija šansu da debituje na poziciji zadnjeg veznog igrača.

U nastavku poluvremena Zvezda je jakim presingom kontrolisala igru, ali su jedinu šansu pre pauze imali posle kornera, ali je golman Mikal dobro intervenisao i boksovao loptu u polje.

Već u prvom napadu u drugom delu Vešović je imao šansu posle odlične akcije i povratne lopte Kadua, ali je Crnogorac šutirao preko gola.

Nekoliko minuta kasnije i Lokomotiva je dobila crveni karton, posle starta jednog igrača nad Spajićem. Već drugo isključenje na meču koje je dosudio arbiter Ražkovski, rezervni golman Zvezda Boban Bajković se prokomentarisao sa: “Ovaj nije poneo žuti karton”.

Kadu je nastavio da dominira protiv Gruzina, ponovo se izboro za šansu, ali je ovaj put golman Mikal intervenisao.

Zvezda je duplirala prednost u 65. minut, a strelac je bio Mihajlović. Ponovo je ključni igrča bio sjajni Kadu. Brazilac se posle kombinacije sa Mijailovićem izvukao na stranu, ubacio loptu u kazneni prostor gde je Mihajlović glavom pogodio gol i postigao svoj treći pogodak na pripremama.

Samo pet minuta kasnije isključen je još jedan igrač, iako je Dimitrijević zaslužio najviše žuti karton, Ržkovski je i njega udaljio sa terena. Iako je imao pravo na zamenu, trener Zvezde Aleksandar Janković je odlučio da nastavi da igra sa desetoricom igrača na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve