Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2013.

21:22

Vilotić: Južna Afrika je sjajna

Bivsi štoper Crvene zvezde Milan Vilotić sa ekipom Grashopera završni deo priprema za prolećni deo šampionata Svajcarske obavio je u Južnoj Africi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vilotić je bio izuzetno zadovoljan izborom te, pomalo neuobičajene destinacije za zimske pripreme.

Jeste, Južna Afrika je svakako zvučala kao neobična destinacija, ali i vrlo zanimljiva. Do sada uopšte nisam imao prilike da budem na afričkom kontinentu i sa te strane, to je za mene bio odličan izbor. U Kejptaunu je bilo oko 30 stepeni i uslovi za trening su bili idealni. Klub nam je omogucio da svaki dan treniramo na novom stadionu, koji je napravljen za Svetsko prvenstvo 2010. i sada, posle svega, mogu da kažem da su ovo, što se uslova tiče, najbolje pripreme koje sam imao u karijeri“, rekao je Vilotić.

Srpski fudbaler bio je iznenađen popularnošću fudbala u Južnoj Africi.

Iskreno, nisam očekivao da se fudbal u Kejptaunu toliko voli i prati, ali popularizaciji fudbala sigurno je pomogla i organizacija Svetskog prvenstva. Terena za mali i veliki fudbal ima na svakom koraku“, objasnio je Vilotić.

26-godišnji štoper je rekao da je imao priliku da vidi i malo više od Južne Afrike osim fudbalskih terena i hotela.

U neposrednoj blizini našeg hotela nalaze se najpopularnije i najlepše plaže u Kejptaunu, pa smo tamo provodili slobodno vreme. Trebalo je da idemo u posetu zatvoru u kojem je bio Nelson Mendela, ali nas je u tome sprečio kvar na trajektu. Najlepše iskustvo za mene bilo je ronjenje sa velikim belim ajkulama. Za taj izlet smo morali malo duže da putujemo, ali se u potpunosti isplatilo. Doživljaj je bio zaista neverovatan“, ispričao je Vilotić.

Trenutno se u Južnoj Africi igra Kup afričkih nacija, koji je Vilotić zajedno sa saigracima pratio preko malih ekrana.

Afrički kup se ne igra u Kejptaunu jer je grad poprilično udaljen od ostalih, tako da nisam imao priliku da uživo gledam neki meč, ali smo redovno pratili“, istakao je srpski fudbaler.

Vilotić je bio i zadovoljan dosadašnjim tokom priprema.

Mislim da pripreme teku po planu i bićemo maksimalno spremni za nastavak šampionata i borbu za vrh tabele. Što se tiče pojacanja, mislim da su ljudi u klubu, shodno mogućnostima i planu koji imaju, napravili odličan transfer i Ngamukola je veliki plus za naš tim“, veruje Vilotić.

Na prijateljskoj utakmici sa Domo Kosmosom, Vilotić je u jednoj akciji predriblao čak osmoricu igrača iz protivničke ekipe, što su njegovi saigrači proglasili za potez meča.

U ekipi vlada odlična atmosfera i da, bilo je dosta šala posle tog poteza, ali ih ima i zbog puno drugih dešavanja u ekipi i smatram da je ta atmosfera i dovela tim na prvo mesto u šampionatu Švajcarske, koje trenutno zauzimamo“, zaključio je Vilotić.

Švajcarsko prvenstvo se nastavlja 9. februara i tada Grashoper gostuje ekipi Serveta, koja je trenutno na samom dnu tabele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve