Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2013.

21:20

Engleska pobedila Brazil

U okviru proslave 150 godina Fudbalskog saveza Engleske, na Vembliju je reprezentacija „Gordog albiona“ dočekala Brazil i pobedila rezultatom 2:1.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

U ostalim najzanimljivijim prijateljskim utakmicama odigranim u sredu, Španija je pobedila Urugvaj sa 3:1, Nemačka je slavila protiv Francuske sa 2:1, dok su Holandija i Italija igrale bez pobednika, 1:1.

Selekcija Brazila je prva imala priliku da povede na "Vembliju", ali je golman Džo Hart u 19. minutu odbranio Ronaldinjov šut iz jedanaesterca, dosuđenog posle igranja rukom Džeka Vilšira.

Vođstvo Engleskoj doneo je Vejn Runi u 27. minutu, da bi početkom drugog poluvremena Fred izjednačio, posle velike greške Gerija Kejhila.

Za slavlje domaćina pobrinuo se Frenk Lampard u 60. minutu, sjajnim udarcem nakon asistencije Vejna Runija i tom prilikom uveličao jubilarnu stotu utakmicu Ešlija Kola u nacionalnom dresu.

Reprezentacija Španije savladala je nacionalni tim Urugvaja sa 3:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu „Kalifa“ u Kataru. Tim Španije je neporažen u poslednjih 18 utakmica, a prvi put se dogodilo da od jedanaestorice igrača, čak devetorica budu iz istog kluba, očekivano Barselone.

Španci su od početka utakmice krenuli da napadaju, Buskets i Aspilikueta su oprobali udarce u prvih deset minuta, a u 16. je Sesk Fabregas uspeo da dovede svoj tim u vođstvo, posle velike greške golmana Muslere.

Urugvaj je odgovorio već u 32. minutu, nakon dodavanja Martina Kaseresa, Kristijan Rodriges šalje loptu iza leđa španskog golmana Viktora Valdesa.

Početkom drugog poluvremena u igru je umesto Karlesa Pujola ušao Đerar Pike i već posle pet minuta asistirao saigraču iz Barselone, Pedru, koji vraća prednost timu Visentea Del Boskea, 2:1.

U naredna tri minuta situacija se uzburkala na stadionu „Kalifa“, pa je sudija Fahad Al Mari morao da pokaže tri žuta kartona, Đordiju Albi i Serhiju Ramosu, sa jedne, pa Dijegu Peresu sa druge strane.

Nakon serije izmena igrača u oba tima i dve ofsajd pozicije Urugvajca Luisa Suaresa, Sesk Fabregas je odlično uposlio Pedra, koji svojim drugim pogotkom na utakmici postavlja konačni rezultat, 3:1.

Fudbaleri Holandije i Italije su u Amsterdamu odigrali nerešeno 1:1. Domaćin je poveo preko Džermejna Lensa u 33. minutu, a konačan rezultat postavio je Marko Verati pred sam kraj meča, u sudijskoj nadoknadi i tim pogotkom Italijani su nastavili niz od šest utakmica na kojima su ubacivali loptu u mrežu protivničkog golmana.

Nemačka se trijumfalno vraća iz Pariza, pobedom sa 2:1, iako je Francuska prva stigla do vođstva, golom Valbuene u 44. minutu. To međutim nije poremetilo Nemce, pa je Tomas Miler već u šestom minutu drugog poluvremena poravnao rezultat, na dodavanje Ilkaja Gundogana.

Pobedu timu Joakima Leva doneo je u 74. minutu Sami Kedira, posle odličnog dodavanja Mesuta Ozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve