Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2013.

14:16

Lazar Marković za pobedu na kraju

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Šandonga 1:0 na poslednjem pripremnom meču u Antaliji.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Jedini strelac bio je Lazar Marković u 37. minutu.

Partizan je prethodno odigrao sedam mečeva na kojim je zabeležio dve pobede, dva remija i tri poraza. Crno-beli su pre ovog meča savladali Điangsu (3:2) i Karpate (1:0), poraženi su od Pohanga (3:1), Sevastopolja (2:1) i Ciriha (2:1), a igrali su nerešeno sa Admirom (1:1) i Liteksom (1:1).

Ekipu Šandonga sa klupe predvodi bivši selektor Srbije Radomir Antić.

Partizan: Živko Živković, Živković Marko, Miljković, Ivanov, Stanković, Smiljanić, Ilić, Luka (Eliomar 75), Pantić (Ninković 68), Lazar Marković (Babić 46), Kojić. Klupa: Petrović, Pauljević, Lovre, Babić, Ninković, Eliomar Silva, Janković, Saša Marković, Knežević, Andrija Živković.

Tok meča:

Na početku meča bolja je bila kineska ekipa. U drugom minutu pokušao je Senven, a u osmom je sa preko 30 metara pokušao i Haibin.

Partizan je uzvratio u 12. minutu. Lazar Marković je povukao lopte sa svoje polovine, odigrao je do Luke koji je idealno uposlio Kojića, ali je pokušaj bivšeg napadača Rada golman kineske ekipe zaustavio.

Sedam minuta kasnije Marković je imao veliku priliku. Izašao je sam na golmana koji je ipak uspeo da interveniše i ibaci loptu u korner. U 28. minutu Živković je odlično odbranio pokušaj Ženga, a minut kasnije golman crno-belih ponovo je bio na mukama, ali je ponovo uspešno rešio problem.

Partizan je do vođstva stigao u 37. minutu. Gol je postigao Lazar Marković posle odličnog dodavanja Saše Ilića. Omaleni napadač predriblao je golmana kineske ekipe i lako smestio loptu u mrežu.

Do poluvremena Šandong je imao dve odlične prilike, ali je Živković bio odličan na golu.

Drugo poluvreme počelo je sporije, bez ozbiljnih prilika u prvih desetak minuta.

Sredinom drugog poluvremena Partizan je napravio dve dobre akcije, oba puta je najopasniji bio Luka.

Luka je ubrzo ustupio mesto Eliomaru, koji je imao jednu priliku, ali je pre njega dva odlična poteza napravio Ninković, koji je takođe ušao u drugom poluvremenu.

Finiš je, kako prenose kolege sa lica mesta, protekao u punom tempu, sa puno duela i uz puni presing na obe strane.

Promena nije bilo, pa je Partizan pripreme završio trećom pobedom.

Crno-bela ekspedicija u ćetvrtak stiže u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve