Nova vest
Fudbal

Subota, 02.02.2013.

17:56

Arsenal se izvukao, Čelsi nije

Fudbaleri Arsenal izvukli su pobedu, dok je Čelsi doživeo novi neuspeh u Premijer ligi u subotnjim mečevima 25. kola koje su obeležili golovi u završnicama.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Arsenal je nadigrao Stouk 1:0, dok je u meču sa dva preokreta Njukasl golovima debitanta Sisoka sa 3:2 savladao Čelsi.

Evertion je golom Felainija u 93. minutu osvojio bod protiv Aston Vile (3:3), Vigan je u nadoknadi vremena osvojio bod protiv Sautemptona (2:2), dok je Reding u finišu savladao Sanderlend 2:1. Kerol je doneo je pobedu Vest Hemu nad Svonsijem.

Arsenal je jedva uspeo da savlada Stouk Siti, golom Lukasa Podolskog iz slobodnog udarca u 78. minutu. Tobdžije su se drugom pobedom u poslednja tri kola potpuno vratile u borbu za mesto u Ligi šampiona sledeće sezone.

Sa druge strane, tu poziciju sve više ugrožava Čelsi koji je treći put u poslednja četiri kola ostao bez pobede. Njukasl prvi put posle više od dve godine pobedio posle preokreta i sa 3:2 prvi put od aprila 2012. vezao dve pobede u Premijer ligi. Novi neuspeh mogao bi da znači smenu Rafaela Benitesa sa klupe "plavaca".

Junak "svraka" bio je debitant Musa Sisoko koji je golovima u 68. i 90. minutu doneo Njukaslu preokret u poslednjih 20 minuta utakmice. Sa druge strane, strelci su bili Huan Mata i Frenk Lampard koji je prvi igrač u istoriji Premijer lige postigao najmanje deset golova u deset uzastopnih sezona. Branislav Ivanović odigrao je ceo meč. Čelsi je na meču ostao bez Demba Be koji je polomio nos.

Aston Vila je bila na korak od prve pobede posle sedam ligaških kola, ali je u 93. minutu ostala bez trijumfa u Liverpulu. Vila je tri puta vodila protiv Evertona, ali je Maruan Felaini još jednom briljantnom partijom i sa dva gola spasao bod "karamelama". Sa druge strane, dvostruki strelac za Vilu bio je Kristijan Benteke.

Dva gola u subotu postigao je i Džimi Kebe koji je pet minuta pre kraja doneo Redingu pobedu nad Sanderlendom. Reding je treći put slavio u poslednja četiri kola i pobegao iz zone ispadanja. Bodove u finišu spašavao je i Vigan koji je zahvaljujući Šonu Maloniju u 90. minutu izborio 2:2 protiv Sautemptona na svom terenu.

Endi Kerol je 15-ak minuta pre kraja doneo Vest Hemu slavlje protiv Svonsija i okončao seriju "čekićara" od četiri kola bez pobede. U prvom meču dana Kvins Park Rendžersi i Norič su igrali bez golova, a šansu da donese pobedu "policajcima" propustio je Adel Tarabt koji je promašio penal.

Dan će da zatvori gostovanje lidera Mančester Junajteda kod Fulama (18:30). U nedelju se igraju poslednja dva meča, dan otvara okršaj Vest Broma i Totenhema (14:30) u Birmingemu, dok kolo derbijem zatvaraju Mančester Siti i Liverpul (17:00)

Premijer liga, 25. kolo:
Arsenal - Stouk Siti 1:0
Podolski 78
Everton - Aston Vila 3:3
Aničebe 21, Frlaini 69, 93 - Benteke 2, 61, Agbonlaor 24
Njukasl - Čelsi 3:2
Gutijeres 41, Sisoko 68, 90 - Lampard 55, Mata 61
Reding - Sanderlend 2:1
Kebe 7, 85 - Gardner 29p
Vest Hem - Svonsi 1:0
Kerol 77
Vigan - Sautempton 2:2
Koldvel 25, Maloni 90 - Lambert 64, Šniderlin 85
KPR - Norič 0:0
18:30 Fulam - Mančester Junajted

Nedelja:
14:30 Vest Bromvič Albion - Totenhem
17:00 Mančester Siti - Liverpul

Tabela: Mančester Junajted 59, Mančester Siti 52, Čelsi 46, Totenhem 42, Everton 42, Arsenal 41, itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve