Nova vest
Fudbal

Petak, 01.02.2013.

20:45

Blater: Da zajedno očistimo fudbal

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater smatra da će 'čišćenje' svetskog fudbala uspeti samo ukoliko se svi budu pridržavali programa FIFA.

Izvor:

Autor:

Default images

Blater je apelovao na svih 209 zemalja članica i šest kontinentalnih konfederacija da prate anti-korupcijski i finansijski program FIFA.

"FIFA ne može sama da bude tribunal za sve u svetskom fudbalu", izjavio je Blater za sajt FIFA. On je dodao da bi etički sudovi i usaglašeni odbori trebalo da budu instalirani u svim nacionalnim savezima i konfederacijama.

Prošle godine FIFA je imenovala lidere u svojim etičkim komisijama usred obećanog dvogodišnjeg ciklusa reformi posle skandala sa podmićivanjem i kupovinom glasova u toj organizaciji.

FIFA je pozvala lidere kontinentalnih federacija na sastanak 26. februara u Cirihu da na "širim konsultacijama" iznesu saznanja o borbi protiv korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve