Nova vest
Fudbal

Petak, 01.02.2013.

15:53

Garido: Imamo šansu za titulu

Novi fudbaler Crvene zvezde Luis Garido predstavljen je u petak na Marakani.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Garido je stigao iz Olimpije iz Tegusigalpe na šestomesečnu pozajmicu, uz opciju produženja.

Reprezentativac Hondurasa rekao je novinarima da veruje kako crveno-beli mogu da osvoje titulu, iako trenutno imaju šest bodova zaostatka za Partizanom.

"Kada sam čuo da se Zvezda interesuje za mene, raspitao sam se malo i znam da je najveći klub na ovim prostorima. Iskren da budem pozitivno sam iznenadjen na kojem je nivou organizacije. Znam da je Zvezda bila prvak Evrope, ali i da ima šest bodova zaostatka za vodećim timom. Ipak, nadam se da ćemo stići razliku i postati šampioni", rekao je Garido.

Luis Fernando Garido ima 22 godine, zbog stila igre u svojoj zemlji dobio je nadimak "Pitbul", a nosiće dres sa brojem 20.

Zvezdin sportski direktor Zoran Stojadinović istakao je da je Garido upravo tip igrača koji je bio potreban ekipi.

"Nadam se da sam pogodio, jer sam ja bio taj koji ga je gledao i predložio da ga dovedemo. Naravno, uz saglasnost predsednika i Upravnog odbora. Upoznao sam ga još prošle godine na Olimpijskim igrama kada sam gledao druga dva igrača Hondurasa. On je pravi zadnji vezni, tipa Đenara Gatuza", opisao je Stojadinović novog igrača.

Kada je u pitanju nastavak prelaznog roka Stojadinović je potvrdio da je Šveđanin Niklas Bakman i dalje na listi želja, kao i da se Nikola Maksimović vraća iz Londona u Beograd pošto mu je propao transfer u Fulam.

"Bili smo blizu Bakmana, međutim, u jednom trenutku se uključio Lids, ali još nisu završili transfer. On je igrač koji pravi razliku na terenu, bio bi veliko pojačanje, ali ako ne dodje nećemo da dovodimo igrača samo da bismo popunili broj. Što se tiče Maksimovića on se vraća za Beograd i mi po ugovoru sa Apolonom moramo da ga zadržimo do juna. On će imati tretman kao i ostali prvotimci, ali verovatno neće ići na drugi deo priprema u Antaliji", poručio je Stojadinović, uz konstataciju da i dalje nije stigla nijedna konktretna ponuda za odlazak nekog igrača sa Marakane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve