Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.01.2013.

19:26

B92: Maksimović ne ide nikuda

Uprkos navodima medija u Srbiji Nikola Maksimović ne može da nastavi karijeru na Ostrvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Maksimović ne ispunjava odredbe britanskog zakona i ne može da dobije radnu dozvolu.

Igrači izvan šengenske zone u Engleskoj mogu da zaigraju samo ako imaju 75 odsto nastupa u reprezentaciji u prethodne dve godine, uz ogradu da izuzetni talenti mogu da dobiju dozvolu.Maksimović je za A selekciju nastupio 4 puta, a sa 21 godinom više ne spada u kategoriju talenata.

Mediji u Srbiji masovno su u četvrtak pisali o tome da bi igrač koji je prošle jeseni bio po opštem mišljenju najslabija karika u prvom timu Crvene zvezde trebalo da pređe najpre u Mančester siti, a zatim u Fulam, ali se ispostavilo da ne može da dobije radnu dozvolu za bilo koji britanski klub.

On će u Crvenoj zvezdi ostati do kraja sezone, ali beogradskom klubu na osnovu bečkog sporazuma Čović – Zahavi odmah pripada milion evra obeštećenja.

Crvena zvezda, kako saznajemo, neće dovoditi nova pojačanja u odbrani. Iako se pominjao defanzivac iz Brazila, finansijsko stanje crveno-belih je takvo da ne mogu sebi da priušte nove Južnoamerikance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve