Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.01.2013.

21:16

Butorović: Podržavamo izvoz

Predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Ratko Butorović održao je veoma zanimljivu konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na poslednje promene u klubu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Butorović je upoznao javnost o aktivnostima kluba u protekloj godini, planovima za naredni period, a posebno se osvrnuo na problem naplate PDV-a na transfere igrača u inostrane klubove.

Kako bismo zadovoljili visoke kriterijume Evropske unije, koja ima potrebu da uposli ’kvalitet i znanje’, naše preduzeće se veoma uspešno transformisalo i uhvatilo u koštac da osposobljavanjem i angažovanjem kvalitetnih kadrova bude ravnopravan partner preduzećima u Evropi koja se bave istom delatnošću kao i mi“, rekao je Butorović, „Mi, kao rukovodeći kadar, najozbiljnije smo shvatili poruke gospodina Dinkića i ljudi iz Vlade Republike Srbije da samo izvozom, proizvodnjom i kvalitetom naša zemlja može doći u poziciju privredne stabilizacije. Vođeni upravo ovakvom idejom, podredili smo se osnovnom cilju radu i stvaranju ’znanja i kvaliteta’ koje možemo transferisati u zemlje Evropske unije“.

Butorović je, takođe, poručio svima da njegov klub ne traži pomoć, ali očekuje i da se neki neće truditi da mu odmognu.

Naše preduzeće ne traži nikakvu pomoć, plakete, priznanja koja se dodeljuju dobrim privrednicima i izvoznicima. Tražimo samo jedno, molimo vas nemojte nas kažnjavati što izvozimo u Evropsku uniju i molimo da nam niko ne uzima ono što mu ne pripada. Iako smo preduzeće, jedno od najvećih izvoznika u AP Vojvodini, nas nikada niko iz pokrajine i države nije posetio i rekao bar lepu reč o našoj deci, zaposlenima. Verovatno ne znaju našu adresu. Ali, zato sve inspekcije i poreski organi našu adresu znaju na pamet“, rekao je Butorović, „Mnoga preuzeća koja se bave istom delatnošću kao i mi, verovatno imaju sličnih ili još većih problema. Iskreno podržavamo sve državne organe koji ulažu veliki napor da pomognu ova preduzeća. Nesebično nudimo svoju pomoć našim prijateljima jer bez ozdravljenja tih preduzeća naša zajednička glavna delatnost će umreti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve