Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.01.2013.

17:08

Vermezović: Biće sve to kako treba

Trener Partizana Vladimir Vermezović nije nezadovoljan, uprkos trećem vezanom porazu na pripremama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan je izgubio od korejskog Pohang Stilersa rezultatom 3:1, iako je vodio već posle šest minuta.

Korejci su preokret načinili u poslednjih 5 minua prvog poluvremena, a utakmicu su završili trećim pogotkom 4 minuta pred kraj.

Mislim da nismo zaslužili da izgubimo ovu utakmicu, što zbog sudijskih grešaka, što zbog naših sitnih propusta”, rekao je Vermezović za klupski sajt.

Mislim da je ova grupa igrača odigrala mnogo bolji meč nego prekjuče. Mi ove utakmice igramo iz punog treninga, svesno smo izabrali jake protivnike da bismo stekli iskustvo. Spremamo se za našu ligu, za naših 15 finala i ovde nam rezultat nije u prvom planu. Ono što može da se primeti je da igrači napreduju iz dana u dan i biće to sasvim dobro”.

Pohang je tri puta uhvatio partizanovu odbranu na spavanju dugim loptama u prostor, što su njihovi hitri napadači lako koristili.

Korejci su izuzetno opasan tim, hitri i brzi, naša odbrana nije toliko brza. Možda je trebalo ranije da sprečimo te pasove, koji su doveli do sva tri gola. Ipak mislim da smo mi kontrolisali igru u većem delu meča. Imali smo par poluprilika, žao mi je što ih nismo realizovali”.

Na svakoj od utakmica Partizan je dao po jedan gol

Polako, doći će vreme i za to. Trenutno na raspolaganju imamo samo dva napadača, koji moraju da dele vreme, ali doći će vreme da igramo i sa dva napadača, kad se Lazar oporavi”.

"Bolje da nas kradu ovde, ko zna šta nas čeka"

Izjednačujući gol prelomio je meč, kaže Vermezović.

Na kraju poluvremena presekao nas je taj gol, koji je sudija pustio iako je bio u pitanju očigledan ofsajd, videli su svi osim onog ko je trebalo da vidi. Ali, moramo da se navikavamo i na te sudijske nepravde, ko zna šta će nas čekati”.

Vladimir Stojković vratio se na gol posle duge pauze. U prvom poluvremenu njegova greška je omogućila Korejcima gol, ali je u nastavku spasao crno-bele težeg poraza.

Drugi gol smo primili ubrzo zatim, trebalo je da ga ne primimo, ali stojkoviću je prošla lopta, koju je mogao da brani. Dugo nije bio na gol, izgubio je na samopouzdanju… Doći će sve to na svoje kad bude najpotrebnije. U drugom poluvremenu je sve situacije ispred gola dobro rešio. Treba shvatiti, nije branio 3-4 meseca. Generalno sam zadovoljan njegovim povratkom”.

"Neću lažno samopouzdanje"

Vermezović kaže da je svesno izabrao teže protivnike tokom priprema.

Svesno smo ušli u rizik da igramo sa jakim protivnicima, 8 utakmica u 12 dana. Nikome nije lepo kada izgubi, ali ako znamo šta nam je cilj i zašto ovo radimo, onda je drugačije. Došli smo ovde da razigramo ekipu, da odigramo mnogo jakih utakmica, već u narednim utakmicama, kad ritam treninga opadne, biće mnogo bolje. Tek smo 10-12 dana na pripremama, a iluzorno je da budemo u punoj formi”.

Što se rivala tiče, Cirih već drugog februara igra prvu kup utakmicu. Ukrajinci su ozbiljna ekipa, faktički filijala Šahtjora i dugo su na pripremama. Pohang je nekad bio prvak Azije, sve su to ozbiljne ekipe, igraju iz punog treninga. Mogli smo i mi da krenemo sa lakšim utakmicama, ali smo odabrali teži put. Nije moj stil rada da stičem lažno samopouzdanje sa slabim protivnicima. Momcima će biti lakše kasnije”, zaključio je Vermezović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve