Nova vest
Fudbal

Petak, 25.01.2013.

21:09

Platini: Ukinuti 'zimske' transfere

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini rekao je da bi januarski prelazni rok trebalo ukinuti ili ograničiti jer loše utiče na takmičenja.

Izvor:

Autor:

Default images

"Treneri ne mogu da budu srećni, jer ne znaju da li će ligu završiti sa timom koji su imali na početku. Neprihvatljivo je da fudbaler u prvom delu sezone nastupa za jedan klub, a da u nastavku promeni sredinu i igra protiv bivše ekipe. Taj prelazni rok je stvoren zbog izvesnog broja transfera, ali mislim da ne donosi dobrobit takmičenjima", rekao je Platini.

Sa Platinijem se složio i menadžer Arsenala Arsen Venger.

"Zimski prelazni rok bi trebalo da ukinu ili ograniče na dva igrača. Nije pošteno, Njukasl je doveo šest ili sedam fudbalera i to nije isti tim sa početka sezone. Igrače u ovom periodu prodaju klubovi koji imaju finansijske probleme ili su fudbaleri nezadovoljni statusom u timu", objasnio je Venger.

Za razliku od Arsenala, koji još nije doveo pojačanje u januaru, Njukasl nije gubio vreme, pa su u pauzi prvenstva crno-beli dres zadužili Masadio Hajdara, Matje Debuši, Joan Gufran, Musa Sisoko i Mapu Jang Mbiva.

Platini je za vreme svog dosadašnjeg predsednikovanja uveo, ili najavio, dosta krupnih promena u svetu fudbala.

Kao što je promena sistema takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, igranje Evropskog prvensta 2020. godine u 13 zemalja, ali i zalaganje za sve veći udeo tehnologije u samoj igri.

Najvažnija je sigurno odluka vezana za šampionat Starog kontinenta 2020. Ona u velikoj meri može uticati i na stanje i razvoj srpskog fudbala, jer Srbija figurira kao potencijalni kandidat za jedan od gradova domaćina, što je ekskluzivno za B92 potvrdio generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve