Nova vest
Fudbal

Petak, 18.01.2013.

23:01

Ludnica, 9 golova u Gelzenkirhenu!

Posle mesec dana pauze nastavljeno je takmičenje u nemačkoj Bundesligi, a na premijernom meču između Šalkea i Hanovera postignuto je čak devet golova.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

U veoma uzbudljivom i neizvesnom meču slavili su domaćini iz Gelzenkirhena rezultatom 5:4 (1:0).

Igrač utakmice je Holtbi, koji je već potpisao ugovor sa Totenhemom, ali je i pored toga za pobedničku ekipu postigao gol i dva puta asistirao.

Gol u finišu prvog poluvremena samo je nagovestio goleadu u drugom, u kojem je postignuto osam. Farfan je petim pogotkom u sezoni doveo svoj tim u vođstvo u 44. minutu.

Nakon samo četiri minuta igre nastavka, Dreksler udvostručuje prednost Šalkea, a asistirao mu je Holtbi.

Činilo se da su se domaći fudbaleri opustili nakon stečene prednosti, a to su iskoristili igrači Hanovera i sa dva brza gola potpuno se vratili u igru. Prvo je Pinto savladao Hilferbranta, a tri minuta kasnije isto čini Hušti.

Holtbi je nastavio sa odličnom igrom i ponovo bio asistent kod trećeg gola Šalkea, koji u 64. minutu postiže Heger. Domaći su ponovo imali dva gola prednosti, ovog puta Marika je bio precizan.

Gosti se nisu predavali, pa već nakon dva minuta smanjuju zaostatak, zahvaljujući drugom golu na meču Huštija.

Holtbi je nakon dve asistencije zaslužio da i sam zatrese mrežu, a to je i učinio u 89. minutu, nakon asistencije Farfana.

Konačan rezultat postavio je Dijuf u sudijskoj nadoknadi vremena.

Prvi deo sezone Bajern je završio na prvom mestu sa devet bodova prednosti u odnosu na Leverkuzen i 12 u odnosu na Dortmund. Na dnu tabele su Grojter firt i Augzburg sa po devet bodova, a 12 ima Hanover.

U dosadašnjem toku zimskog prelaznaog roka najviše pažnje svakako je privukao Pep Gvaridola, koji će od 16. jula sedeti na klupi Bajerna .

Bavraci će u subotu ugostiti poslednjepalsirani Grojter, kojeg su prvom meču ove sezone savladali sa 3:0.

Borusija iz Dortmunda ponovo je angažovala jednog od svojih najboljih igrača Nurija Sahina, koji je nakon prelaska u Real Madrid otišao u Liverpul, a nedavno se vratio u matični klub, u kojem je pružao najbolje partije.

Obzirom na bodovni zaostatak koji imaju u odnosu na Bavarce, trener Jirgen Klop pomirio se sa tim da ‘milioneri’ neće uspeti da odbrane titulu, pa će verovatno svu snagu usmeiti ka Ligi šampiona, gde će u nokaut fazi igrati sa ukrajinskim Šahtjorom.

Dortmund putuje u Bremen, gde će odmeriti snage sa domaćim Verderom.

Bajer Leverkuzen je u poslednjih pet mečeva imao samo jedan poraz i četiri pobede, pa će dobrim partijama pokušati da nastavi na domaćem terenu sa Ajntrahtom.

Crnu seriju od čak šest uzastopnih poraza u domaćem šampionatu pokušaće da prekine Hofenhajm, a u goste mu dolazi Menhengladbah, koji pet mečeva zaredom ne zna za poraz.

Subota:
15.30:
Bajern – Grojter firt
Volfsburg – Štutgart
Hofenhajm – Borusija Menhengladbah
Majnc – Frajburg
Verder – Borusija Dortmund (18.30)
Nedelja:
Nirnberg – HSV (15.30)
Fortuna Augsburg (17.30)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve