Nova vest
Fudbal

Petak, 18.01.2013.

19:17

Sautempton: Šokantna smena Edkinsa

Premijerligaški klub Sautempton šokirao je javnost otpustivši u petak menadžera Najdžela Edkinsa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Edkins je ekipu za dve sezone doveo klub sa južne engleske obale iz trećeg ranga u Premijer ligu.

Sa izuzetnom mladom postavom “Sveci” su se remijem protiv Čelsija probili na petnaesto mesto sa 22 boda iz 22 meča, tri boda više od klubova u zoni ispadanja. Edkinsa će zameniti Argentinac Maurisio Poketino.

"Ova odluka doneta je u skladu sa dugoročnim ambicijama kluba", naveo je u saopštenju presednik Sautemptona Nikola Korteze.

“Cenimo Najdželov učinak u klubu tokom prethodne dve sezone, ali nam je za dalji napredak potrebna promena. Poketino je iskusan i kvalitetan trener, koji je poznat po taktičkom znanju i odličnom radu sa igračima”.

Pre boda osvojenog na Stamford Bridžu posle 0:2 na startu meča crveno-beli su kao gosti pobedili direktnog rivala Aston Vilu 1:0.

Poketino će ekipu preuzeti na subotnjem treningu, a prvi meč imaće u ponedeljak protiv Evertona.

Argentinac (40) prethodno je tri godine vodio Espanjol, a posle neuspešnog starta sezone napustio je u novembru ekipu Espanjola. U dresu Argentine odigrao je 20 mečeva, a na SP 2002. njegov penal nad Ovenom omogućio je Englezima pobedu , koja je na kraju koštala favorite Argentince ispadanja u grupi.

Poketino je u 146 mečeva na klupi Espanjola zabeležio 49 pobeda. Edkinsov učinak u Sautemptonu bio je odličan: 67 pobeda i 32 poraza u 124 meča. Ovu sezonu “Sveci” su počeli sa 5 bodova iz prvih 11 kola (tri protiv Vile u prvom delu sezone), ali su u narednih 11 mečeva osvojili čak 17, uz samo dva poraza. Poslednji izgubljeni ligaški meč zabeležili su 22. decembra protiv Sanderlenda, posle čega su remizirali sa Arsenalom, Čelsijem, Fulamom i Stoukom (tri u gostima) i dobili Vilu.

Pred sobom Poketino ima jednu od najtalentovanijih ekipa u zemlji, sa Adamom Lalanom kao kapitenom, supertalentovanim Natanijelom Klajnom, Lukasom Šoom i Ričardom Vord-Prausom. Škola kluba stalno izbacuje mlade talente (Bejl, Volkot, Okslejd-Čemberlejn), a u startnoj postavi više od polovine čine momci mlađi od 24 godine, uključujući i najskuplja pojačanja prošlog leta Gastona Ramiresa i Džeja Rodrigeza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve