Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.01.2013.

21:34

Valdes odlazi iz Barselone?

Golman Barselone Viktor Valdes ostavio je mogućnost odlaska iz kluba i prelaska u neku drugu ligu nakon isteka ugovora krajem naredne sezone.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

31-godišnji rezervni čuvar mreže reprezentacije Španije stigao je u akademiju katalonskog kluba 1995. godine, a za prvi tim debitovao je u sezoni 2002/2003, a do sada je branio na ukupno 481 utakmici.

Na konferenciji za štampu pred nedeljni susret sa Espanjolom u Primeri, Valdes nije odbacio mogućnost da se nakon isteka ugovora oproba u nekoj drugoj ligi, jer želi da se oproba u nekoj drugoj ligi.

“Trenutno nije trenutak da razmišljam o tome, ima još vremena do isteka ugovora. Sada sam samo fokusiran na utakmice koje nas očekuju, a vreme će reći svoje”, rekao je Valdes.

Iako često pominjan kao najslabija karika u odličnom timu Barselone, Valdes je mnogo puta do sada pokazao zašto je prvi golman jedne od najboljih ekipa sveta, a u poslednje četiri sezone osvajao je nagradu "Zamora" za golmana sa najmanje primljenih golova u Primeri.

Ovu nagradu je ukupno osvojio pet puta, što je jedino pošlo za rukom nekadašnjem golmanu katalonskog giganta Antoniju Ramaljetsu, koji je za Barsu igrao u periodu od 1947. do 1962. godine.

Valdes je sa Barselonom osvojio pet titula u Primeri, dva Kupa Kralja, pet Superkupova Španije, Ligu šampiona u tri navrata i po dva trofeja Superkupa Evrope i Svetskog klupskog prvenstva.

Utakmica Barselona - Espanjol na programu je u nedelju od 19.00 na "Nou Kampu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve